≫ 

Hrvatski ministar zdravlja o smrti dečaka (11): Nije bilo propusta u njegovom lečenju

- Dečak je bio pozitivan na kovid-19, pa je najverovatnije preminuo od multisistemskog inflamatornog sindroma - rekao je ministar

  • 0
Bolnica, pacijent, dečak Foto-ilustracija: Bolnica, pacijent

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je danas da prema dokumentaciji koju je dobio iz Klinika za dečje bolesti i Klinike za infektivne bolesti, nije bilo propusta u lečenju 11-godišnjeg dečaka koji je najverovatnije preminuo od multisistemskog inflamatornog sindroma.

- Prema medicinskoj dokumentaciji koja mi je dostavljana tokom jutra, ne mogu reći da je bilo bilo kakvih propusta u lečenju, odnosno u brzini lečenja jer je dete adekvatno primljeno i obrađeno - izjavio je novinarima Beroš nakon međuresornog sastanka Vlade Hrvatske i Nacionalnog štaba civilne zaštite.

- Nažalost, to je jedna najtužnijh vesti od početka ove pandemije. Jutros sam saznao za tu vest i ovom prilikom izražavam saučešće porodici. Dečak je bio pozitivan na kovid-19, pa je najverovatnije preminuo od multisistemskog inflamatornog sindroma, odnosno multisistemske upalne reakcije - istakao je hrvatski ministar zdravlja.

On je naveo da kod dece stare od dve do 15 godina zbog infekcije može doći do prekomernog upalnog odgovora koji zahvata krvne sudove te može zahvatiti više organa - srce, pluća, bubrege, i neretko se završava najtežim ishodom, što se najverovatnije dogodilo u ovom slučaju.

Dečak star 11 godina preminuo je tokom noći sa subote na nedelju u Klinici za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu od posledica kovida, izvestio je ranije danas načelnik Zavoda za infektivne bolesti Klinike Goran Tešković.

Reč je o najmlađoj žrtvi korona virusa u Hrvatskoj.

Video: Roić: Kod preminulog dečaka došlo do komplikacija kovida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA