Vlasnik propale firme imao velike dugove, u partnerima video krivce? Šta je iza ubistva kod Šibenika

Za ubicom se tragalo celo popodne

  • 8
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Policija je do nešto posle 19 sati tragala za muškarcem koji se dovodi u vezu s višestrukim ubistvom u Šibeniku i ubistvom u Vodicama, a građane su obavestili da im odmah jave ako su videli Škodu Karoq oznaka ŠI 959 HF koju koristi počinitelj.

Zločin koji je uzdrmao Dalmaciju dogodio se oko 13 sati, a nešto posle 19 sati osumnjičeni je pronađen mrtav kraj svog automobila.

Kako piše "Slobodna Dalmacija", među ubijenima je Radojka D, stečajna upravnica.

Nju i još 3 osobe ubio je, po nezvaničnim informacijama, Branko K, vlasnik šibeničke fabrike "Matkol", koja je po gradu imala lanac pekara.

Nakon što ih je izrešetao u šibenskom predelu Ražine, on je seo u automobil i odvezao se do Vodica, gde je ispred prodavnice "Djelo" ubio Tedija S, izvršnog direktora trgovačkog lanca "Djelo".

Po gradu se već odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubistava pronela priča po kojoj je Branko K. na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upravnicu Radojku i još jednu osobu Š, koja je  navodno trebalo da preuzme neke njegove poslovne prostorije.

Nesrećnu je ženu očito dovezao muž na mesto sastanka, a kada je stigao i Š, umesto da se dogovore, Branko je zapucao iz kalašnjikova.

Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek treba da se utvrdi da li je znao da će se tamo ispred svoje prodavnice naći Tedija ili je i njega navukao na sastanak.

Prema nezvaničnim informacijama Branko je smatrao Tedija odgovornim za propast svoje nekad uspešne firme. Kad je "Djelo" otvaralo lance svojih prodavnica, Branko je sa vlasnicima dogovorio da će imati poslovnu saradnju na način da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode.

Cela priča je dobro krenula, ali onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Branku isporuke.

Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Branko sa Tedijem dogovorio da dug kompenziraju u brašnu.

No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cenu nego završni pekarski proizvod, pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je "Matkol" dužan "Djelu" preko pola miliona kuna (66 hiljada evra).

Naravno, ovi su mu blokirali firmu, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune (110 hiljada evra)

Nije to bio jedini dug "Matkola", jer se pisalo nakon otvaranja stečaja da je dužan i Poreskoj upravi, OTP banci skoro tri miliona kuna, Hrvatskim šumama, Tržnicama Šibenik, Zavodu za javno zdravlje, Zelenom gradu itd.

No, očito je da je Branko smatrao da je "Djelo" odgovorno za početak njegove propasti.

Nekad uspešna firma tako je dospela pod pasku stečajne upravnice Radojke.

Poslednji članci objavljeni na lokalnim portalima govorili su o tome da je Skupština poverilaca, 2019. godine, na predlog stečajne upravnice odlučila da će na bubanj otići sva imovina i to šest nekretnina, deset Matkolovih vozila, sva osnovna sredstva i tri rashladne vitrine.

Teško je sada nagađati i istraga bi nakon ovih ubistava treblo da pokaže i utvrdi koji je bio motiv ovog u šibenskom kraju nezapamćenog zločina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LE

    30. januar 2021 | 18:08

    Dužnici nemaju druge argumente nego oružje i ubijaju,ali imaju podršku u komentarima od njima sličnih koji bi i hleba.bez motike.

  • Lejla

    30. januar 2021 | 21:00

    Le...upravo suprotno...kamataši bi htjeli leba bez motike...pa dobiju nekad motiku...

  • Lejla

    30. januar 2021 | 21:40

    Le...nekad je neko primoran da uzme iako mu ne odgovara...ali koliko je dužnicima glava u torbu toliko je i kamatašima...nikad se ne zna na koga će da nalete...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA