≫ 

Sin Franje Tuđmana preminuo od korone

Istaknuti hrvatski političar i dugogodišnji saborski zastupnik preminuo je u nedelju

  • 13
Miroslav Tuđman Foto: Printscreen/Youtube/ Slavonska Televizija

Preminuo je Miroslav Tuđman, doktor informacionih nauka, saborski zastupnik i čelnik obaveštajnih službi i najstariji sin prvog hrvatskog predsednika, Franje Tuđmana.

Miroslav Tuđman je žrtva Kovida-19, a umro je u Zagrebu, javio je Jutarnji.hr.

Rodio se na Dan mladosti, 25. maja 1946. u Beogradu, gde je u to vreme Franjo Tuđman službovao u Generalštabu Jugoslovenske armije. Dobio je ime po Miroslavu Krleži, a u Beogradu je živeo do 1961, kada se prodica Tuđman, preselila u Zagreb.

Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu 1970. Od 1972. radio je u Referalnom centru u Zagrebu, posle 1977. u Zavodu za kulturu Hrvatske, a od 1988. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Doktorsku disertaciju obranio je 1985., četiri godine kasnije, još uvek u vrijeme socijalizma, postao je osnivač i prvi voditelj Zavoda za informacijske studije (1989–90), da bi 1998. bio promovisan u rang redovnog profesora.

Naučno i stručno bavio se teorijom i epistemologijom informacijske nauke te problemima državne sigurnosti, i autor je oko 200 naučnih i stručnih članaka i desetak knjiga.

Video: Milanović: Pozivam sve koji žele, a i oni koji ne žele ili se dvoume prime vakcinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    31. januar 2021 | 23:43

    "Добио име по Крлежи" и био син од првих у редовима Тита е сада замислите какви су били остали када су се они ( Туџман и слични) сматрали умјерени??? И послије свега нас данас његови у "иноземству" уче о Југославији!!! Једно великооо са свим оним живим титовим споменицима по Београду БЈАЖИИИИ!!!

  • Mitar

    31. januar 2021 | 23:37

    Poslednje zbogom jugoslovenskom sportskom drustvu partizan.

  • janko

    31. januar 2021 | 23:31

    Tudjmanovci dledeca utakmica sa crnim florom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA