≫ 

Pelješki most izaziva diplomatske varnice Hrvatske i BIH. Ipak, on je sada izgrađen, ali u igrici

"Mi smo poznati po tome što smo stvarno razrađivali pojedine simulacije stvarno u detalje", rekao je Andrej Levinski, suosnivač i tehnički direktor Gamepiresa

  • 1
Pelješki most Jedna od vizualizacija, Foto: dnevnik.hr

Dok će stanovnici u Dalmaciji još neko vreme čekati završetak izgradnje Pelješkog mosta, na jednom mestu već je poprimio svoj završni izgled. Radnja videoigre preživljavanja SCUM, hrvatskog proizvoda koji je zaludeo milione igrača u svetu - događa se i na nekim od hrvatskih ostrva, pa je razvojni tim dovršio i mostove.

Prvog dana hrvatska igra SCUM prodata je u milion primeraka. Tada, 2018. niko nije ni sanjao da će igra preživljavanja biti najprodavanija na Steamu, najpoznatijoj platformi za prodaju PC igara. Igračima širom sveta svidele su se beskrajne mogućnosti koje nudi, objavljuje HRT.

- Mi smo poznati po tome što smo stvarno razrađivali pojedine simulacije stvarno u detalje - rekao je Andrej Levinski, suosnivač i tehnički direktor Gamepiresa.

To im toliko dobro ide da su u novoj verziji dodali mostove. Jedan u Hrvatskoj svi dugo očekuju. Pelješki most - u igri je završen.

Pelješki most Pelješki most u igrici, Printskrin: HRT

Stvarne lokacije s Jadrana i unutrašnjosti Hrvatske i dalje su im prioritet kada stvaraju ambijent, to se očito jako svidelo strancima.

- Naši igrači su svesni da su lokacije stvarne, da se nalaze u Hrvatskoj. Većina njih već organizuje ture gde bi posetili određene lokacije koje se pojavljuju u igri - kaže Levinski.

I dok u vreme korona virusa mnoge delatnosti imaju problema s poslovanjem, ova ekipa nema. Toliko im dobro ide da traže novu domaću radnu snagu koju je u Hrvatskoj, kažu, sve teže naći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    1. februar 2021 | 10:21

    Most se užurbano gradi, i- pri kraju je, i- ništa ga ne može spriječiti! Nek crknu dušmani-protivnici mosta! Ne bojimo se; mi imamo našu desnu ruku, našega jataka i suradnika- MILORADA DODIKA! Živ bio naš MILORADE!, naš iskreni suradniče!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA