Dodik o Incku: "Svaki Srbin treba da okrene glavu od njega"

- Oni hoće da ukinemo autonomiju Republike Srpske i da budemo jedini u svetu koji su sami ukinuli svoju autonomiju - poručio je Dodik

  • 23
Milorad Dodik Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da svaki Srbin treba da okrene glavu od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, a da bi s novim visokim predstavnikom razgovarao ukoliko bi rekao da Republici Srpskoj treba vratiti vojsku, sudstvo, indirektne poreze.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci naglasio da je visoki predstavnik nepotreban u Republici Srpskoj i da tu neće imati podršku.

- Ja ne govorim o čoveku, govorim o visokom predstavniku. On je zlotvor koji je u kontinuitetu otkako postoji ta funkcija, osim prvog, činio sve na štetu Republike Srpske - rekao je Dodik.

Ocenio je da je na političkoj sceni u BiH potpuno beznađe, a da je cilj određenih tela EU da u narednom periodu ojačaju državnu strukturu i nivo vlasti u BiH, prenosi RTRS.

On je naveo da postoje dokumenti koji govore o tome, ali i da oni to govore već 20 godina, te da im je problem Republika Srpska koja smatra da treba da očuva svoju autonomiju, prenosi Tanjug.

- Oni hoće da ukinemo autonomiju Republike Srpske i da budemo jedini u svetu koji su sami ukinuli svoju autonomiju. Mi nećemo centralizovanu zemlju i možete da upotrebite sile koliko hoćete - poručio je Dodik.

Video: Dodik pušten na kućno lečenje: Kad su mi rekli da mi pale sveće, znao sam da je ozbiljno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    6. februar 2021 | 19:21

    Salko nisam ti se obrati! Nisam te pitao za tvoje misljenje! Ne obracaj se na moje ime! Zivela Vecna Ponosna i Prkosna Republika Srpska!

  • Aca

    6. februar 2021 | 19:38

    Stanivukovic isao u Bec na kurs dobro ga naucili!!!

  • Zoran

    6. februar 2021 | 18:59

    Pravi Srbin ce okrenuti glavu od ovoga mrzitelja srba, ali nece poturice iz sds i pdp koji prodase i majku rodenu ambasadama u Sarajevu.Sramota su ovi SDS-ovci I PDP-ovci.Samo su im pare vazne a ne Republika Srpska i njeni gradani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA