Jasninog sina jedinca ubili u Londonu, sada moli premijera Džonsona za pomoć: "Borise, znao si ga"

Nepoznata osoba ga je izbola na ulici, mladiću nije bilo spasa

  • 2
Sven Badžak Foto: Facebook

U Londonu je ubijen dvadesetdvogodišnji Sven Badžak, student poreklom iz BiH, javljaju britanski mediji.

Prema pisanju listova “San” i “Miror”, mladić je izboden nožem u gradskoj četvrti na severozapadu Londona.

Mladić je preminuo na licu mesta, a lekari se bore za život njegovog prijatelja Bobija (16), koji je takođe napadnut.

Svenova majka Jasna, poreklom iz Mostara, rekla je za "MyLondon" da je on njeno jedino dete i da je bio odličan student koji je želeo da postane advokat.

- Bio je najpristojniji dečak kojeg ste mogli da zamislite. Savršenih manira, savršeno je govorio je engleski jezik - rekla je njegova majka Jasna.

Pre napada, navode mediji, mladić je kupio sok u obližnjoj prodavnici, a zatim je napadnut i ubijen.

- Zvala sam ga, ali mi se nije javljao. Mislila sam da igra fudbal ili nešto, međutim, onda je došla policija i rekli su mi da je Sven mrtav - ispričala je slomljena majka, prenosi “Večernji list”.

Glavni inspektor Gaj Elvud je rekao da je napad na Svena bio "barbarski napad na javnom mestu i zajednica je s pravom šokirana".

- Takođe bih apelovao na zajednicu, jer nasilju ove prirode nije mesto na našim ulicama, ako znate bilo koji podatak koji bi mogao pomoći u identifikovanju odgovornih, učinite ispravnu stvar i kontaktirajte policiju. U ovoj fazi istrage možemo reći kako su se Sven i njegov prijatelj sukobilli sa izvesnom grupom koja ih je napala. Dok ih je ova grupa progonila, Sven i njegov prijatelj su se razdvojili. Sven je pao na zemlju i napalo ga je nekoliko osoba. Njegov prijatelj je takođe napadnut, ali uspeo je da pronađe spas u obližnjoj prodavnici - međutim, i dalje je u kritičnom stanju u bolnici - rekao je Elvud.

Sven Badžak se kao dečak sastao sa Borisom Džonsonom, Džordžom Ozbornom i Dejvidom Kameronom.

Njegova majka Jasna je na Tviteru objavila slike svog sina jedinca s Džonsonom, i bivšim premijerom Velike Britanije Kameronom, uz molbe za pomoć. Jasna, inače bivša konzervativna aktivistkinja je uz tvit napisala: "Borise, ovo je moj sin jedinac Sven sa tobom i poznavao si ga dok je pomagao u tvojoj kampanji. Molim vas da mi neko pomogne nakon svega što sam učinila za vas!"

Video: U Vodicama, nadomak Šibenika ubijen poznati preduzetnik i još tri osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    8. februar 2021 | 13:21

    BiH mediji ovaj događaj ne prenose. Mada je u pitanju zlatno dijete pirijeklom iz BiH, a opet sigurno je da je to uradio islamista, činjenica da sarajevski mediji šute o tome jasno govori na čijoj su strani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA