≫ 

Osumnjičeni za trostruko ubistvo zvao devojku iz Beograda i plakao: Pušten snimak razgovora

U sudnici je danas pušten razgovor Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubistvo u Splitu, i njegove navodne devojke iz Beograda

  • 0
Filip Zavadlav, suđenje, Split, ubistvo Foto: Tanjug/HINA/Miroslav Lelas

U nastavku suđenja Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubistvo u Splitu, pušten je snimak sa njegovog mobilnog telefona u kojem govori svojoj navodnoj devojci Mariji iz Beograda, piše 24sataSnimak je nastao tri dana pre masakra u Varoši.

U video snimku iz sudnice, može se čuti kako Filip Zavadlav govori na početku sudiji da bi zamolio sud da prihvati predlog tužilaštva i produži mu istražni zatvor.

- Meni je u pržunu dobro - rekao je Zavadlav u delu ročišta kada se odlučivalo o tome hoće li mu se produžiti istražni zatvor.

U sudnici je pušten i snimak sa mobilnog telefona Filipa Zavadlava na kojoj se čuje njegov glasni plač, u razgovoru sa devojkom Marijom iz Beograda. Snimak je nastao 8. januara 2020. godine, tri dana pre stravičnog ubistva.

- Marija, ja sam s tobom hteo da imam decu - već na početku snimka govori Zavadlav.

S obzirom na to da je snimak sa mobilnog pušten u sudnici, ne čuje se sve najjasnije.

- Nisam odmah shvatio, upozorila si me na vreme... - govori Zavadlav.

- Zbog brata sam upadao u tuče, išao nožem na mene... Teško je, gledam kako ću ići na brod, znaš koji stres imam Marija, ali neću se predati, šta ću... Nije mi lako, sve moram sam, dosta mi je teško...

Potom se čuje samo njegov plač, a onda isprekidane rečenice gde Zavadlav u jednom trenutku kaže "moralo je tako biti". Rečenice se često prekidaju plačem i njegovim zapomaganjem.

"Marija, onu sam kapu za tebe pripremio, kad idem opet na brod. U k**** sam ceo, mislin da se ovo neće biti dobro završiti. Marija, šta je ovo? Slomljen san skroz. Marija, gde si?", čuje se kako govori.

Nakon ovog snimka, pušten je snimak pucnjave. Radi se o snimku na kojem Zavadlav sa prijateljem vežba pucanje iz kalašnjikova u trogirskom zaleđu. Čuje se jedan po jedan pucanj, zatim rafali, pa opet jedan po jedan, zatim više pucnjave odjednom.

Odbrana snimkom želi da dokaže njegovu neuračunljivost, a advokat Zavadlava Branko Šerić je i juče i danas rekao da nije zadovoljan psihijatrijskih veštačenjem, odnosno činjenicom da je mu je značajno smanjena neuračunljivost, jer se, kako je rekao, na snimku može čuti da je Zavadlav potpuno neuračunljiv.

Podsetimo, Zavadlav se tereti da je u januaru prošle godine ubio tri osobe u Splitu.

Na Šperunu je prvo likvidirao Marina Bobana (25) i teško ranio Juricu Torlaka (38) koji je naknadno preminuo na putu do bolnice. Obojica su bili na motociklu Yamaha XT 660. Potom je krenuo put Radmilovićeve ulice gde je na Suzuki Burgmanu likvidirao Marina Ožića Paića (25). Nekoliko sati nakon zločina policija ga je tražila po Varošu i širem centru grada, a na kraju je uhapšen u kafiću Borsalino.

Predao se na nagovor socijalnog radnika koji je godinama upoznat s pričom porodice Zavadlav i koji je nastojao da pomogne Filipu da započne novi život.

Video: Nastavlja se suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA