≫ 

Luka osuđen na 50 godina zatvora zbog brutalnog ubistva komšija: Udarao ih tučkom za meso

Luka Juretić se tereti da je došao na vrata svojih komšija tražeći da mu pozajme brašno, a nakon toga ih je napao. Komšiju i njegovo suprugu je udarao tučkom za meso i čekićem

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Ilustracija Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Na splitskom sudu danas je donesena nepravosnažna presuda Luki Juretiću, koje je 2019. ubio komšije, stariji bračni par Senku i Vicenca Uvodića u Solinu. Dobio je 50 godina zatvora, prenosi 24sata.

Vicenco je preminuo iste večeri krajem januara 2019. godine, a njegova supruga Senka, koja je zadobila teške povrede, preminula je nepuna tri meseca kasnije nakon što je zbog povreda duže vreme bila u bolnici.

Luka Juretić se tereti da je došao na vrata svojih komšija tražeći da mu pozajme brašno, a nakon toga je počeo da ih udara tupo-tvrdim predmetom, i ubada oštrim predmetom. Vicencu Uvodiću zadao je 13 udaraca tučkom za meso i čekićem, a potom ga ubo nožem u trbuh.

Njegovoj supruzi Senki je, pak, zadao više udaraca i polomio desnu ruku, teško povredio levu i naneo joj povrede glave. Nakon toga je ukrao nakit, novac i druge predmete iz stana.

Prema domaćem zakonodavstvu za krivična dela teškog ubistva moguće je izreći kaznu zatvora do 50 godina. Rasprava o tome kome, kad i kako je moguće izreći tako veliku kaznu posebno se u javnosti rasplamsala nakon što je u martu 2017. godine 19-godišnji Tin Šunjerga u Čistoj Velikoj kod Šibenika hicima iz pištolja ubio svoje roditelje i to zato jer je bio ljut na njih i hteo je da im se osveti jer su mu više godina prigovarali zbog loših ojena u školi, konzumiranja raznih vrsta droga i nametali mu zabrane.

Šunjerga je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora odnosno za svako ubistvo dobio je po 24 godine. Sudilo mu se kao odrasloj osobi.

Video: U Vodicama, nadomak Šibenika ubijen poznati preduzetnik i još tri osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA