≫ 

Hrvatska uvodi nove reči: Znate li šta su kihobran, društvostaj, velepošast, suncozor?

 ≫ 

Od 19 reči čak osam njih pokušava da "zameni tuđice" koje su povezane uz epidemiju Kovida-19

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika vajar
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Методиј Југовић

    07. februar 2022 | 22:44

    ВЕЛИКА ПОХВАЛА ЗА ХРВАТЕ Свака част Хрватима, нека им буде благословено. Они цене и чувају свој језик, даље га развијају и оживљавају и труде се што више да га приближују чистијем Славенском/ Словенском језику, то значи језичком корену нашег новоштокавског наречја југословенског језичког континуума. Очигледно им није свака реч погодак или успех, aли досада су већ створили стотину прелепих речи Словенског корена, да би дали свом народу алтернативу за бројне турцизме, германизме и ововремено и англицизме. Нажалост у Србском језику за највећи део хиљаду туђица непостоје истозначнице Словенске душе. Увек поново се питам како Србин може исмијавати Хрвате ... - Битна питања, о којима би сваки прави Србин требао размишљати: 1) Ко је старим Словенима градио и стварао језик, ко је измислио већину Словенских речи? Одговор: стари Словени. 2) Ко Хрватима гради у 21. веку њихов језик? Одговор: Хрватски језикословци заједно са Хрватским народом, који гласа и предлаже нове Словенске речи. 3) Ко Србима гради језик у данашњем времену? Одговор: Немачки и Амерички језикословци, од којих преузимамо хиљаде вештачких туђица, без да стварамо Словенске истозначнице. Чим се дакле баве »Србски језикословци«? Одговор: увожењу енглеских новотвореница и исмијавањем Хрвата. Од Хрвата би требали учити како се чува, гради и даље развија властити језик. Ово исмијавање и ругање је јадно и безмислено. ДА БОГ ДА ТАЈ ПТОТУСРБСКИ СТАВ НАШИХ ЈЕЗИЧАРА КОНАЧНО ДОЂЕ НА КРАЈ.

  • Janko

    04. mart 2021 | 10:50

    Ja znam šta je kretenizam to su Hrvati sa hrvarizma bez smisla

  • vajar

    03. mart 2021 | 17:31

    sve im je sredjeno u drzavi pa vise ne znaju sta da rade. licno mislim da su sve to gluposti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA