• 12

Građani na Cetinju skinuli trobojku sa vladinog venca kralju Nikoli: Izviždali članove Vlade

, Telegraf

Skup je obezbeđivao veliki broj pripadnika policije, koji su bili u kordonu između delegacije vlade, okupljenih građana i Dvorske crkve na Ćipuru u kojoj se nalaze posmrtni ostaci kralja Nikole

  • 12
Zdravko Krivokapić, polaganje venca na grob kralja Nikole, Cetinje

Foto: gov.me/B. Ćupić

Delegacija crnogorske vlade položila je venac na grob kralja Nikole na Ćipuru kod Cetinja, povodom 100 godina od njegove smrti a revoltirani građani su ga ubrzo zatim uklonili i sa njega skinuli trobojku.

Delegaciju vlade predvodio je premijer Zdravko Krivokapić, a polaganje venca je tokom intoniranja himne proteklo uz zvižduke okupljenih građana.

Građani su skandirali "Nije ovo Srbija". Čuli su se i povici "Ua izdajnici".

Skup je obezbeđivao veliki broj pripadnika policije, koji su bili u kordonu između delegacije vlade, okupljenih građana i Dvorske crkve na Ćipuru u kojoj se nalaze posmrtni ostaci kralja Nikole.

Krivokapić je povodom godišnjice smrti kralja Nikole poručio da Crna Gora ima koga da sledi.

Iskazujući pijetet prema čoveku koji je bio državnik, ratnik, diplomata, mudrac, pesnik i što je najvažnije - reformator, Krivokapić je nakon polaganja venca kazao da je kralj Nikola Prvi bio "lider nove vizije Crne Gore".

Grupa građana okupila se na Cetinju, u znak protesta zbog pologanja venca na grob kralja Nikole.

Kralj Nikola Prvi živeo je u izgnanstvu i nije dočekao da se vrati u Crnu Goru.

Umro je 1. marta 1921. u Kap Antibu, u Francuskoj, sahranjen u italijanskom gradu San Remu, u Ruskoj crkvi, gde je počivao do 1989. kada su njegovi posmrtni ostaci preneseni na Cetinje, u Dvorsku crkvu na Ćipuru.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    U srcu je nosim, ne dam da je kradu...ni u Beogradu, ni u Novom Sadu...

  • Andrija Berane

    Cetinjani su najveća bruka i sramota Crne Gore. Pravo rečeno Crnogorske ustaše. Da je Kralj Nikola živ sve bi ih spalio, on je svojevremeno bio najveći Srbin u regionu i njegova zastava je bila trobojka sa kojom su ga u italiji i sahranili.

  • nikolas

    CETINJE JE POSTALO MESTO DJIDOVIH NASLJEDNIKA ONIH KOJI SU SRBE -KULAKE UBIJALI DRVENIM MALJEM I TRPALI U PASJA GROBLJA -10 HILJADA SRBA -KULAKA SU TI IZRODI POBILI PO DJIDOVOM I JOSKINOM NAREDJRNJU !!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima