Migranti pokušali da uđu u Hrvatsku, ušli u minsko polje: Jedna osoba poginula

Pripadnici antiterorističke jedinice Lučko juče su detaljno helikopterom pretraživali teren iz vazduha kako bi otkrili ostatak grupe ljudi

  • 6

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske objavilo je snimak spasavanja preostalih migranata iz grupe koja je juče pri pokušaju ilegalnog ulaska u Hrvatsku ušla u područje u šumi gde se sumnja da ima mina na teritoriji opštine Saborsko.

Kako navodi "Večernji list", utvrđeno je da je grupa stranih državljana nezakonito ušla u Republiku Hrvatsku.

Mlađi muškarac nagazio je na nepoznatu eksplozivnu napravu i poginuo, dok su ostale osobe iz te grupe zadobile povrede od eksplozije. Posle dojave o incidentu, policijski službenici su pronašli telo nastradalog i još jednog povređenog muškarca, dok se ostatak grupe udaljio u nepoznatom smeru.

Pripadnici antiterorističke jedinice Lučko juče su detaljno helikopterom pretraživali teren iz vazduha kako bi otkrili ostatak grupe ljudi. Pošto su locirani na području na kom se sumnja da ima mina u ranim večernjim satima, uslovi nisu dozvoljavali da se nastavi dalje delovanje policije, spasavanje i sigurno izvlačenje migranata.

Stoga su ih policijski službenici putem razglasa iz helikoptera, na engleskom jeziku upozorili da se nalaze u minskom polju i kazali da ostanu na pozicijama do dolaska spasilačkog tima. Pirotehničari ATJ Lučko odredili su najkraći put od sigurne zone do njih, te su oni danas spaseni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    5. mart 2021 | 22:38

    Ko bi se to osim njih setio...???

  • Lejla

    5. mart 2021 | 21:55

    Učini bar jedan pogrešan korak...

  • Перагеније

    5. mart 2021 | 22:22

    Зар је то дозвољено?... Опет Европа ћути... Како се лако одустаје од наводних начела ... политике, људскости...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA