≫ 

Čak 100 kilograma kokaina završilo sa bananama u firmi hrvatske političarke: Ona nema veze s tim

Porodična firma verovatno ne bi našla na ilegalnoj narkoruti preprodavača kokaina, da nije bilo hapšenja krajem januara u Metkoviću

  • 0
Kokain, droga Foto ilustracija: Shutterstock

Policija je juče u Opuzenu zaplenila 100 kilograma kokaina, javlja Dubrovački Dnevnik.

Kokain se nalazio u kontejneru punom banana koji je, čini se sasvim slučajno, završio u skladištu firme koja se izmeđuostalog bavi uvozom banana iz Južne Amerike.

Reč je o firmi Frigo Bonsai koju su danas opkolili policajci zbog kriminalističke obrade ove akcije.

Frigo Bonsai je firma za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem. Osim na domaćem tržištu, posluje na evropskim tržištima i tržištima Južne Amerike. U sudskom registru stoji da je reč o firmi koja je u vlasništvu porodice Ujdur, a suvlasnica je bivša gradonačelnica Metkovića i jedna od osnivačica Mosta Katarina Ujdur.

Slobodna Dalmacija piše kako je današnja zaplena nastavak akcije u kojoj je krajem januara razbijen narkolanac u Metkoviću, kad se zbog krijumčarenja više od 146 kilograma kokaina preko luke u Pločama krajem januara pod istragom našlo troje hrvatskih i jedan italijanski državljanin, a potom početkom februara i lučki carinik koji je takođe bio deo krijumčarskog lanca.

Navodno su dileri drogu iz Luke Ploče morali negde da smeste. pa je tako kontejner s bananama završio u skladištu firme pre nego što je iz njega uzet kokain. Time se dolazi do bilansa od gotovo 250 kilograma kokaina, koliko se našlo u "kokainskim pošiljkama" na jugu Hrvatske, te osam osoba udruženih u zločinačku organizaciju.

Tokom jučerašnjeg dana su uhapšene još tri muške osobe iz Metkovića, Komina i Zagreba, a pretražene su kuće, poslovni prostori i poslovni objekti, koji se dovode u vezu s mogućom preprodajom kokaina.

Slobodna piše da su dvojica uhapšenih lučki radnici koji su istovarali i otpremali kokain, koji je u Ploče stigao u kontejnerskoj pošiljci banana.

Jesu li radili sami ili su imali šefa unutar luke, još se ne zna. No, za pretpostaviti je da su hapšenjima krajem januara nižerangirani izvršitelji narkoposlova na terenu "obezglavljeni" pa je tako kontejner s bananama završio u skladištu firme pre nego što je iz njega uzet kokain, navodi Slobodna.

List navodi da se porodična firma verovatno ne bi našla na ilegalnoj narkoruti preprodavača kokaina, da nije bilo hapšenja krajem januara u Metkoviću, jer bi ga narkodileri već uzeli u Luci Ploče.

Video: Šverceri cigara se vratili u velikom stilu, ali su pali u ruke srpskih carinika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA