≫ 

Nenad Nešić posetio desetočlanu porodicu: Ne traže milostinju, već posao da podignu decu

"Moj stariji sin morao je da ode u Srbiju jer ovde nikakve perspektive nije imao"

  • 0
Nenad Nešić Youtube Printscreen/ BN TV

Do posete predsednika DNS-a Nenada Nešića došlo je nakon samo jednog telefonskog uključenja u emisiju „Puls“ BN televizije. Slaviša Mijatović iz Ugljevika pozvao je predsednika DNS-a da poseti njegovu višečlanu porodicu i da mu pomogne da njegova supruga, majka osmoro dece dobije posao.

Kao što je i obećao, predsednik DNS-a u pratnji svojih saradnika posetio je porodicu Slaviše Mijatović, oca osmoro dece, ratnog vojnog invalida, veterana prve gardijske brigade Vojske Republike Srpske, koji je jedini zaposlen u porodici.

- Zahvaljujem se ovim ljudima i molim sve ostale političare da se ne delimo po stranačkim pripadnostima, da krenemo realno da gledamo u budućnost, jer deca su budućnost Republike Srpske – rekao je Mijatović.

Slavišina supruga Dragana Mijatović majka koja je odhranila osmoro dece, kaže da žive od suprugove plate i 140 KM dodatka.

Uprkos tome što ima nemačku diplomu vaspitača i zna nemački jezik, kako kaže, nije mogla da dobije posao ni spremačice. Tek pred izbore na dva meseca radila je u Rudniku i termolektrani Ugljevik.

- To izgleda ide samo stranački i ako imaš jake političke veze onda ćeš biti primljen, možeš da radiš. U RiTe ima žena koje imaju dvoje dece, a muževi im rade u termoelektrani i dobiju ugovor o radu odmah. A ja, koja imam sedmoro dece, nisu mi produžili ugovor. Sramota – kaže Dragana Mijatović.

Slaviša i Dragana kažu da ne žele da njih, niti bilo koju višečlanu porodicu tretiraju kao socijalne slučajeve, jer to oni nisu, samo traže šansu da mogu da izvede svoju decu na pravi put.

- Poruka je svim majkama da budu jake i da se bore za svoju djecu. Ne tražim pomoć, ni milostinju, već tražim da moj suprug i ja radimo i odhranimo našu decu – kaže Dragana.

Njen suprug ističe da je porodica osnov sa kojim krećemo u budućnost i ukazuje da ako nemamo stabilne porodice, kakva nam je budućnost.

- Ako će svi da nas napuste šta smo dobili. Moj stariji sin morao je da ode u Srbiju jer ovde nikakve perspektive nije imao.

Predsednik DNS-a ukazao je ovom prilikom da Republika Srpska ima veliki problem sa demografskom slikom, ali država ne može stajati po strani nego mora pomoći ove porodice da bi imali dostojan život.

- Republici Srpskoj fali da naši političari „skinu“ oči sa svojih automobila, helikoptera i da pogledaju ovakve porodice jer one su blago Republike Srpske – rekao je Nešić.

Nešić je naveo da će izdvojiti pola svoje poslaničke plate i na taj način pomoći, te da će i odbornici DNS-a u Bijeljini u narednim mesecima pola svog odborničkog dodatka uputiti ovoj porodici.

Video: Saša Damnjanović je samohrani otac petoro dece: Već punih 7 godina brine sam o četiri sina i ćerki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA