≫ 

Beba ostavljena u Zagrebu puštena iz bolnice: I dalje nema ime, zovu je N20210297955N

Mališan koji je ostavljen kraj jedne kuće u Zagrebu i dalje nema ime

  • 2
Beba plače Foto: Pixabay

Dečak koji je nedavno ostavljen u Zagrebu ispred jedne porodične kuće, pušten je iz bolnice i smešten je u Dom za decu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici.

Beba je ostavljena 12. marta u kolicima pred kućom u istočnom delu Zagreba, kada je imala samo dve nedelje. Dečak je u  bolnici bio zadržan zbog male težine, piše Jutarnji.

- Dečak je napredovao, postigao je težinu od 3.300 grama i ocenjeno da je dete zdravo i da više nema potrebe za lekarskom negom - rekao je Milivoj Novak, pomoćnik direktora KBC Zagreb.

Mališan još uvek nema ime, već se u registrima vodi pod oznakom N20210297955N. Ime će mu dati Centar za scijalni rad, koji mu je već pronašao privremenog staratelja. Ipak, budućnost deteta je neizvesna i zavisi od toga da li će biti pronađeni njegovi roditelji.

U Domu nisu ni potvrdili ni demantovali dolazak dečaka, jer moraju da brinu o zaštiti njegovih prava. Načelno, smestili bi ga s decom sličnog uzrasta koju bi pratili stručnjaci. Ipak, odluku i o tome mora da donese Centar za socijalni rad.

Podsetimo, dečaka je našla 17-godišnja Zagrepčanka ispred vrata porodičnog doma po povratku od bake. Njena šestočlana porodica otišla je u petak 12. marta iz kuće u popodnevnim satima. Njena majka pojašnjava kako su u školu vozili mlađu ćerku, a kasnije su ostali kod roditelja, gde su slavili očev rođendan.

- Moja najstarija ćerka, koja je i pronašla bebu, već je oko 21 sat htela da ide peške kući, ali smo je nagovorili da ostane još malo. Na kraju je kući krenula nakon 23 sata – priča majka.

Tinejdžerka kaže da ju je nešto vuklo kući.

- Nakon 23 sata više nisam mogla da izdržim. Kući sam stigla oko 23.30. Čim sam začula plač bebe, koji me iznenadio, tražila sam od kuda dolazi. U hodniku, gde nemamo svetla, bila su kolica moje najmlađe seke. Upravo u njima neko je ostavio bebu koja je bila hladna i već je poplavela. Brzo sam uzela sekino roze ćebence i zamotala ga. Bio je dečko samo zamotan u čaršav i tako ostavljen - priča devojka.

Pohitala je na gornji sprat kuće, gde inače žive i imaju grejanje, i nazvala majku. Cela porodica je odmah došla kući.

- Nazvali smo policiju i ubrzo je stigla i Hitna pomoć. Uzeli su bebu s ćebencetom i odvezli je u bolnicu – kaže još vidno uzbuđena majka.

Video: Čudo pomoglo ovoj dušici: Prolaznici čuli plač pa iz odvodnog kanala izvukli novorođenče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrabac

    29. mart 2021 | 19:02

    Ni jedna zivotinjska vrsta ne napusta svoje mladunce....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA