Slovenija zatvorena na 11 dana zbog korone: "Jedini način da se smanji pritisak na bolnice"

- Ukoliko imamo veliki broj pacijenata obolelih od korona virusa, moraćeno da zatvorimo bolničke krevete za pacijente obolele od drugih bolesti - kaže Logar

  • 3
Korona virus, koronavirus, Slovenija Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Šefica slovenačke grupe eksperata za korona virus Mateja Logar izjavila je da su najnovije mere, koje od danas važe u Sloveniji, jedini način da se smanji pritisak na bolnice.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da ta odluka nije bila laka, kao i da bi se situacija znatno pogoršala za 14 dana da takve mere nisu preduzete, javlja portal 24UR.

Kako je objasnila, njihov cilj je pre svega smanjenje pritiska na bolnice.

- Ukoliko imamo veliki broj pacijenata obolelih od korona virusa, moraćeno da zatvorimo bolničke krevete za pacijente obolele od drugih bolesti. Ne radi se samo o rešavanju kovid problema, već o rešavanju problema celokupnog zdravstvenog sistema - rekla je Logar.

Kako je rekla, ne očekuje se drastičan pad broja zaraženih, već samo da se virus ne širi tolikom brzinom, prenosi Tanjug.

- Želimo da se ograniči transmisija infekcije ovim merama - rekla je Logar.

Slovenačka vlada odlučila je da se zemlja od 1. aprila potpuno zatvori na 11 dana.

Neesencijalne prodavnice i službe biće zatvorene, učenici će imati nastavu na daljinu, u vrtićima i u osnovnim školama u prva tri razreda za decu čiji se roditelji bave esencijalnim zanimanjima biće obezbeđen boravak.

Javni prevoz će raditi po redu vožnje za nedelju i praznike, a većina zaposlenih će raditi od kuće ili će uzeti slobodne dane.

Takođe biće pooštrena kontrola na graničnim prelazima.

Video: Policija vodenim topovima na demonstrante u Ljubljani: Usledio razlaz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA