≫ 

Pritvor za roditelje pretučene devojčice koja se bori za život u Zagrebu, delimično priznali krivicu

Majka je optužena i tereti se za pet kaznenih dela (četiri zbog povrede prava deteta i jedno koje se tiče nanošenja teških povreda)

  • 5
Markov trg, hrvatska policija Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Roditelji devojčice koja je sa teškim telesnim povredama pre nekoliko dana primljena u dečju kliniku u Zagrebu saslušani su danas u tužilaštvu u Slavonskom Brodu. Njima je nakon toga određen pritvor do 30 dana.

Kako prenosi N1, državna tužiteljka Mirela Šmital rekla je da su izneli odbranu i da su delimično priznali počinjena dela.

Majka je optužena i tereti se za pet kaznenih dela (četiri zbog povrede prava deteta i jedno koje se tiče nanošenja teških povreda).

Oca terete za četiri dela povrede prava deteta.

Čeka se ročište na kome će biti odlučeno da li će osumnjičenima biti određen istražni zatvor koji je tražilo tužilaštvo.

Podsećanja radi, devojčica je primljena u Dečju kliniku u Zagrebu sa teškim povredama mozga i modricama po telu. Hrvatski mediji tvrde da je devojčica na koži imala šugu, što može da ukaže na to da je dete bilo zanemarivano.

Prema navodima lekara, devojčica se nalazi na respiratoru i njeno stanje je kritično.

Video: Uhapšen tokom iznude, upao u zamku policije: Spektakularno hapšenje specijalaca u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA