≫ 

Policajci brutalno pred kamerama pretukli mladića zbog kršenja mera u Mostaru: Oglasio se MUP

Mladiću su konstatovane povrede. Dvojica službenika su udaljena sa dužnosti i u toku je istraga

  • 31
Mostar, napad, policija Printscreen/Youtube/Pogled.ba

U Mostaru su dvojica policajaca proteklog vikenda pretukli mladića, koji je rekao da je samo kršio propisane epidemiološke mere.

Mladić je, uz snimak događaja, napisao da su ga policajci nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje odveli u stanicu, nakon čega su ga, uz prekršajni nalog zbog kršenja mere policijskog časa, pustili, javlja portal Pogled.ba.

Upozorenje: Potresan snimak

Kako se navodi, mladiću je tokom noći pozlilo i primljen je u bolnicu, gde su mu konstatovane povrede.

Povodom policijskog nasilja oglasio se i MUP HNŽ.

- Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ najoštrije osuđuje brutalni napad policijskih službenika koji se dogodio 10. aprila u 23:03 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primeru prekoračenja ovlašćenja i policijskog kodeksa zbog čega se duboko izvinjavamo celokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo - naveli su u MUP.

Kako dodaju, dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti.

- Pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, i utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je prosleđena Tužilaštvu HNŽ-a.  Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne sme biti mesto među policijskim službenicima - navodi se u saopštenju za javnost.

Video: Protest u centru Čačka zbog novih epidemijskih mera, na licu mesta i policija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    12. april 2021 | 10:46

    Slobodan čovek može da krši pravila o policijskom času i da snosi posledice vezano za to. Policija NEMA pravo da bije gradjane ako krše pravila o policijskom času! Policija NEMA prava da bije bilo koga vezano za bilo šta. Policija ima pravo da se brani ako ih neko napadne, eventualno da savlada potencijalno opasnu osobu bez nužnog udaranja. To sto kroz njihove vene i dalje teče komunjarska krv je bolest koja će nas pratiti još dugi niz godina nažalost!!! Diluju drogu po ulici, prebijaju gradjane, prete, muče ucenjuju...gade mi se svi kompletno!!!Uprava dala izjavu da ovakvim pojedincima nije mesto u mupu...svi do jednog su takvi...i ovo bi proslo nekaznjeno da nije bilo kamere sa ulaza u zgradu.

  • Novak

    12. april 2021 | 11:21

    A gde je njima ta nazovi zastita od epidemije?

  • ?

    12. april 2021 | 11:04

    Kakva to pravila je krsio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA