≫ 

Branka upucali, pa ga izbacili iz kola u pokretu: "Kakav god da je bio, nije zaslužio da tako ode"

Majka Branka Mijatovića koji je podlegao povredama kaže da njen sin nije zaslužio da bude upucan u glavu

  • 4
Tužna žena, plač

Foto: Pixabay

Branko Mijatović, zvani Naranča, 32-godišnjak iz Splita koji je u ponedeljak, nešto pre 23 sata, sa prostrelnom ranom glave izbačen iz automobila i ostavljen da leži na starom kliškom putu u blizini tunela, u četvrtak u 21.30 i službeno je proglašen mrtvim. Potvrdila je to Slobodnoj Dalmaciji u petak, oko 13 sati, njegova majka Elena Mijatović, rekavši da se upravo vratila iz splitske bolnice, gde je potpisala dokumente da organi njenog sina budu donirani.

- Neka živi u drugoj deci... – kaže majka.

Splitska policija je brzo nakon dojave uhapsila 30-godišnjeg Sandra F., koji je, nakon kriminalističke obrade, krivično prijavljen za pokušaj ubistva Mijatović. Naravno, nakon njegove smrti kvalifikacija nedela će se sigurno promeniti u ubistvo ili čak teško ubistvo, o čemu će odlučiti Županijsko državno tužilaštvo nakon istrage.

Sandro F. još nije, saznaje Slobodna, ispitan, a nakon hapšenja odmah je sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od pet i po meseci zatvora jer je za njim bila raspisana potraga zbog izbegavanja odlaska na izdržavanje osmomesečne pravosnažne kazne.

Mijatovićeva majka Elena u petak je za Slobodnu Dalmaciju rekla kako je njen sin praktično bio otet i dva meseca držan kao rob, premlaćivan i prisiljavan da prodaje drogu. I Naranča je, kako je ranije pisao list, trebalo da bude na odsluženju kazne od godinu i po dana zatvora nakon što je uhvaćen 2015. godine s kilogramom i 186 grama marihuane, 454 grama amfetamina i 100 kapsula amfetamina.

"Niko ovo ne zaslužuje"

 

- Kakav god da je bio, moj sin nije zaslužio da završi kao pas na ulici propucane glave. Ne on, nego niko to ne zaslužuje. Branko je 6. februara trebalo da ide na odsluženje kazne u Remetinec, a već neko vreme pre toga družio se sa Sandrom F., koji je dolazio u moju kuću i zvao me "majko, mamita". Negde pre godinu dana, a imam i snimak, on je došao ispred mog porodičnog stana i pretio Branku: "Majku ti mrtvu j....., ubiću vas sve." Ovo govorim da se vidi da sve ovo što se dogodilo nije bilo slučajno. Dakle, bukvalno se radi o tome da je Sandro Branka oteo i iskorišćavao ga da za njega diluje drogu. Postoji priča da je pokojni Ante Firić (jedan od splitskih huligana koji je poginuo 2018. godine na autoputu A3 pokušavajući da pretrči put, a koji je pre toga bio u zatvoru u Srbiji, gde je završio nakon što je bio uhapšen zbog izazivanja nereda na stadionu JNA na utakmici između Partizana i Crvene zvezde – op.a.) mome Brani davao robu i Brane mu je ostao dužan nekakvih 10-15 hiljada kuna, ali taj dug je vraćen – govori za Slobodnu Dalmaciju majka pokojnog Branka.

Dodaje kako se nekoliko meseci nakon tih pretnji dogodila neočekivana promena te da je Sandro postao toliko "neverovatno dobar s Brankom da je dolazio u njihovu kuću, slavio s njima praznike i slično".

Početkom februara ove godine, kad sam otišla u svoj drugi stan, on je mom Brani dao određenu količinu "spida" koju je ovaj stavio u frižider, evo tu... Ja bila privedena kao vlasnica stana, a nisam imala pojma o tome. Tada su Branku inspektori, preko moga mobilnog, rekli da se ne pravi blesav, da ga oni prate već nekoliko dana, da se preda i da reši mene problema jer da me moraju privesti. On je pet dana pre, dakle 6. februara, trebalo da bude u Remetincu, ali se nije pojavio. Sandro mu je čak uzeo advokata da mu piše prigovor na tu presudu i rešenje o zatvoru. Od tog dana on je bio u Sandrovim kandžama u Konjskom, Kaštelima, Klisu, svugda- tvrdi majka...

- Moj sin, a to sam saznala nakon svega ovoga što se dogodilo, hteo je da mi se javi za moj rođendan, a Sandro mu to nije dozvolio, nego mu je bocom rascopao glavu, prebio ga i vezivao. Kad je bačen kao pas na ulicu propucane glave, hirurzi su utvrdili da je već imao na glavi duboke rane nastale pre. Tog dana kad je ubijen, prvo su ga tukli, šutirali nogama, što je zabeleženo na kamerama koje su posle toga uništene, i to se događalo u Klisu, ispred garaže H. N. (policija je i njega uhapsila odmah nakon dojave, ali posle je pušten na slobodu – op.a.). Meni nije jasno kako policija nije mogla da pronađe mog sina dva meseca, a znam da je po par sati svakodnevno bio na društvenim mrežama jer su na taj način diloval drogu – govori.

-  Pitate me što mislim zašto je do ovog došlo? Mislim da su se našli ugroženi, da su shvatili da Brane počinje "da puca" od tog pritiska jer se ne sme meni da se javi. Nije on bio "druker", da jeste, ne bi dobio batine od policije kao što ste i vi pisali. Nisam imala pojma šta se događa, očito mu je uskraćivana komunikacija sa mnom jer su znali da znam široki krug ljudi s kojima sam dobra i da bi im se nešto moglo dogoditi – govori potresena majka.

Kaže kako se kune da neće stati sve dok prava istina ne iziđe na videlo i dok krivci ne budu primereno kažnjeni. Kaže i da je, pored službene obdukcije, već angažovala i privatnog veštaka koji će učiniti isto jer ne veruje institucijama s obzirom na svoja "pređašna gorka iskustva".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    17. april 2021 | 11:39

    Toga ce bit jos mnogo jer svako sprovodi zakon kako njemu pase tj dobili smo divlji zapad od nekad divne zemlje Yuge. Zohare zana samo kako se obogatit sto prije a gradjani za njih nepostoje. Fasisti setaju ulicama a vlast samo nijemo posmatra, gradjani rove po kontejnerima. Uzas.

  • YU 1 SMB

    17. april 2021 | 10:46

    Pa kako je i šta zaslužio ?

  • Xy

    17. april 2021 | 12:05

    Draga gospođo. Primite moje saučešće. Dete je dete. Ali? Zar se nikad niste upitali ima li tu i vaše krivice? Upravo takve majke, zaštitnicie, koje krive sve druge osim njenog deteta, na kraju ostaju bez njega. Mene je prijateljica osuđivala da sam stroga majka. Nekad mi je govorila da sam žandarm. Ona je bila,, prava" majka. Dobra, puna razumevanja za sve postupke svoga sina, ma prava dobrica. Moje dete završilo fakultet, mada to i nije toliko bitno, osnovalo porodicu i dvoje divne dece. Njen sin, bez ikakvog obrazovanja, odležava dugogodišnju kaznu zatvora zbog droge. Sad je sretna što je tamo, jer mu je pretila opasnost da završi upravo tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA