≫ 

U pritvoru muškarac koji je jurcao "audijem" po Zagrebu i slupao 8 automobila: Tereti se za dva dela

Preti mu kazna zatvora do tri godine

  • 3
Zagreb saobraćajna nesreća Dubrava audi Printskrin: Youtube/24sata/cctv

Muškarac koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u zagrebačkoj Dubravi nalazi se u pritvoru i tereti se za dva krivična dela, objavila je policija.

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su istragu nad 67-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva krivična dela: Neprimerena vožnja u drumskom saobraćaju i izazivanje saobraćajne nesreće - piše u saopštenju policije.

Kako je juče objavljeno, u pitanju je 67-godišnji Boško Dimitrijević.

Dimitrijević je u ponedjeljak oko 14:30 Audijem A5 slupao osam parkiranih automobila, ugrozio živote nekoliko prolaznika i završio u potpuno uništenom autu okrenutom na krov na tramvajskim prugama.

Video: Haos u Zagrebu: Vozač (67) divlja Audijem

Konstatovane su mu lakše telesne povrede, a ako ga sud proglasi krivim, preti mu kazna zatvora do tri godine.

Policija je juče objavila detalje ove saobraćajne nesreće.

- Dolaskom do raskrsnice sa Štefanovečkom cestom zaustavio se iza ličnog automobila marke Mini Cooper zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. U jednom trenutku, krenuo je neopreznom vožnjom unapred, zbog čega je prednjim delom vozila naleteo na zadnji deo gore navedenog vozila.

Nakon toga, s ciljem da napusti mesto saobraćajne nesreće i ne razmeni podatke s drugim učesnikom iz spomenute nesreće, nastavio je vožnju te je iz obesti povećao brzinu kretanja, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mestu.

Video: Otkinuti delovi svuda po ulici, automobili totalno uništeni: Jezivi prizori sa mesta udesa u Zagrebu

Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega je sleteo desno van kolovoza na južno šetalište, gde je prednjom desnom bočnom stranom naleteo na lične automobile marke Renaul Kangoo i Renault Megane oboje zagrebačkih registarskih oznaka, koji su bili nepropisno parkirani na trotoaru s južne strane kolovoza ulice Dubrava - stoji u saopštenju, prenosi Index.

- Audi je nastavio nekontrolisano kretanje i naleteo na BMW, koji se nalazio takođe nepropisno parkiran na južnom šetalištu, koji je od siline naleta odbačen u smeru jugoistoka pri čemu je naleteo na 67-godišnjeg pešaka, koji se kretao navedenim šetalištem.

Delovi vozila su oštetili izlog preduzeća, nakon čega je Audi nastavio nekontrolisano kretanje u istom smeru te naleteo na lične automobile marke Mazda, BMW, Audi A5 i VW Golfa zagrebačkih registarskih oznaka koji su bili nepropisno parkirani s južne strane kolovoza ulice Dubrava gde je došlo do prevrtanja Audija, okretanja na krov te se zaustavio na tramvajskim šinama.

Nakon tog prevrtanja, delovi vozila oštetili su poklopac motora VW Golfa i bočni deo još jednog lilnog automobila marke Toyota Yaris, a koji su bili nepropisno parkirani na južnom šetalištu Ulice Dubrava.

Što se slučajnog pešaka, Paška Krstića tiče, njemu je pružena lekarka pomoć te je odbio daljnji bolnički pregled, a osumnjičeni je prevezen kolima Hitne pomoći u KBC Zagreb, tamo su ga pregledali i utvrdili da ima "telesne povrede s mogućnošću prekvalifikacija".

Oduzet mu je i njegov "audi" zbog daljnjeg veštačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka saobraćajne nesreće.

Policija će nakon završetka istrage podneti krivičnu prijavu državnom tužilaštvu.

Video: Saobraćajna nesreća u Zagrebu: Oštećeno više vozila, delovi rasuti po ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    29. april 2021 | 05:53

    I na kraju i sam ostao nepropisno parkiran na šinama!!

  • Ivan

    29. april 2021 | 06:46

    Ovaj je isao najmanje 200!da nisu ostali bili nepropisno parkirani,bilo bi mrtvih

  • Vladimir

    29. april 2021 | 05:56

    Chicha pesak imao debelu srecu 🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA