Ne smiruje se bura zbog skandaloznih povika "ubij Srbina" u Borovu: Oglasio se i načelnik opštine

"Sigurno je da ćemo tražiti odgovorne, a načelnik Policijske stanice Vukovar je taj koji mora da odgovori šta je njegova policija radila dok je pratila te ljude"

  • 16
Vukkovar, Borovo, govor mržnje protiv Srba Printscreen Facebook/Općina Borovo Општина Борово

Opština Borovo će od ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića sutra zatražiti da se pronađu odgovorni za jutrošnji incident kada je grupa navijača uzvikivala povike neprimereog sadržaja, među kojima je i "Ubij Srbina", najavio je načelnik opštine Zoran Baćanović, prenosi Hina.

- Povorka se kretala ulicama u pratnji policijskih vozila, a njeni pripadnici su uzvikivali katastrofalne poruke, pogotovo ako imamo u vidu mesto u kojem se togodilo, i današnji praznik. Prišao sam koloni i napravio snimak i tek kada je policija videla da snimam, reagovali su, zaustavili kolonu i počeli da legitimišu pojedince - kazao je za Radio Borovo Baćanović.

Ocenio je i da takvo postupanje policije nije dobro, odnosno da policija ne bi smela da dopusti da bilo ko poziva na ubistvo.

- Sigurno je da ćemo tražiti odgovorne, a načelnik Policijske stanice Vukovar je taj koji mora da odgovori šta je njegova policija radila dok je pratila te ljude. Sutra ćemo uputiti zahtev resornom ministru - najavio je Baćanović.

Iz policijske uprave vukovarsko-sremske potvrdili su da se incident dogodio i izvestili su kako su počinitelji poznati policiji i da su u toku istražne radnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    2. maj 2021 | 16:05

    Policija isto kao i tamošnji političari podržavaju progon Srba to je svima jasno.

  • Toni

    2. maj 2021 | 17:08

    Genocidna veštačka tvorevina , pogledajte samo granice i oblik na mapi i sveće biti jasno svakom čoveku

  • Laki

    2. maj 2021 | 16:12

    To da se pokazu koliko su kulturni pa na Uskrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA