• 13

Preminula Ena Šarac (24), najhrabrija devojka na Balkanu: Nije izdržala poslednju operaciju

Ena je preživela tri sepse, pet hirurških otvaranja glave, operaciju noge, godinu i po je bila prikovana za invalidska kolica, a dobila je i dijabetes. Ipak, uvek se vraćala na noge sa zaraznim osmehom

  • 13
Ena Šarac

Foto: Facebook/Eny Šarac(sasavica)

Ena Šarac (24)  iz Osijeka preminula je nakon poslednje teške operacije.

Njeno telo, izmučeno brojnim bolestima, nažalost, nije izdržalo, javlja Jutarnji list.

"Enica, najveća i najčistija duša ovog sveta, postala je nebeski anđeo. Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživeti. Čuvaj svoje anđele", napisali su u subotu na Fejsbuku prijatelji Enine porodice.

Naime, ona je u sredu u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica u Zagrebu imala tešku operaciju glave koja je trajala 13 sati. 

Dva dana kasnije uspela je da se javi majci Biserki.

- Enica je prebačena jutros na odeljenje, 24 sata nakon operacije dokopala se mobilnog i odmah me nazvala, srce moje. Pričale smo sat vremena i kaže da je ništa ne boli osim noge iz koje su vadili žilu za presađivanje - rekla je tad njena majka Biserka i razveselila brojne Enine prijatelje.

Kako je navedeno, pre desetak dana bris glave je otkrio da ju je napala bolnička bakterija MRSA.

Ena je preživela tri sepse, pet hirurških otvaranja glave, operaciju noge, godinu i po je bila prikovana za invalidska kolica, a dobila je i dijabetes. Ipak, nije klonula duhom. Uvek se vraćala na noge sa zaraznim osmehom.

Prvog dana drugog razreda osnovne škole obolela je od tumora na mozgu.

Godine 2017. joj je otkriven i neoperabilni tumor na kičmi, a onda je došla i nova dijagnoza - akutna mijeloična leukemija.

Godine. 2011. dobila je priznanje "Ponos Hrvatske".

Enu nikada nećemo zaboraviti ponajviše po njenoj neizmernoj dobroti. Iako je sama trpela bolove i roditelji su joj bili na rubu egzistencije zbog velikih troškova lečenja.

Osječanka je uvek pomagala onima kojima je trebalo. Za svakoga je imala reč utehe, a mnogim bolesnima je pomagala savetujući ih.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima