≫ 

U Zagrebu održana eksperimentalna žurka: Niko nije nosio masku, ni držao fizičku distancu

Zabava je počela u 18 sati u jednom restoranu i prva je ove vrste u Hrvatskoj

  • 3

U Zagrebu je priređena zabava kojoj prisustvuje veći broj vakcinisanih protiv korona virusa, onih koji su ga preležali i koji imaju negativan test na virus, a sve da bi se proverilo kakve će posledice biti i koliko su sada sigurni ovakvi događaji.

Zabava je počela u četvrtak u 18 sati u jednom restoranu i prva je ove vrste u Hrvatskoj. Prisutna je i dežurna epidemiološkinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koja će pratiti tok večeri.

Istaknuto je da će prisustvovati od 70 do 80 osoba. Nakon završetka događaja, u narednih nekoliko sedmica će se pratiti da li se neko od njih zarazio korona virusom.

Prisutni ne nose zaštitne maske i ne poštuju fizičku distancu. Zabava je organizovana u skladu sa okolnostima koje su važile pre pandemije korona virusa - hrana se poslužuje na jednom stolu, a na večeri će nastupati i DJ i sve će trajati do 22.30 sati, piše Index.hr.

Žaklina Troskot iz Nezavisog udruženja ugostitelja izjavila je da je veliki broj osoba bio zainteresiran da prisustvuje. Napomenula je da će u subotu, 15. maja, biti organizirana i pilot-svadba kojom će se proveriti koliko je ova vrsta masovnijeg okupljanja sigurna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    14. maj 2021 | 06:45

    znam ishod unapred to vam je kao fudbalska utakmica borba za opstanak i tim kome netrsbaju bodovi NAMESTALJKA nece niko biti zaraženi zivela vakcina

  • Ekola

    14. maj 2021 | 08:21

    Bravo odlicno smisljeno,trebalo je i ne vakcinisane posebno da se vidi konacno kako se to zlo prenosi

  • qwerty

    14. maj 2021 | 14:19

    ovi ce da otkriju toplu vodu da se na zurkama prenosi i virus. a kakvi su jos ce to otkrice samo sebi pripisati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA