Tinejdžerke u Tuzli rizikuju život zbog selfija: Popele se na krov solitera, pa se slikale

Kako može da se zaključi sa fotografija, zgrada ima najmanje sedam spratova

  • 15
Tuzla selfi tinejdžerke Foto: Klix.ba/Facebook

Da savremeni trendovi sa sobom nose opasnosti, posebno po mlađu populaciju, pokazuje i primer iz Tuzle. U želji da najverovatnije naprave savršenu selfi fotografiju, tri tinejdžerke su se nepromišljeno popele na krov zgrade.

Dve fotografije, na kojima se vide tri tinejdžerke kako na strmom delu krova zgrade u tuzlanskom naselju Stupine pokušavaju da naprave selfi, veoma brzo su postale viralne, a nepromišljenim potezom akterke ove priče svoj život su dovele u opasnost, pokazujući koliko slepo praćenje savremenih trendova može biti opasno.

Spomenuta fotografija zabrinula je i tuzlanskog sociologa Srđana Vukadinovića koji je u razgovoru za Klix.ba kazao da je reč o jednom od nus produkata modernog doba, koji postaju sve suroviji.

- Ti nus produkti su i društvene mreže, selfi fotografije te sve ono što nastaje kao proizvod tehnološkog doba te što pored svojih dobrih strana, čini mi se, ima mnogo više loših koje mogu biti veoma rizične, pa čak i katastrofične pod društvo - smatra Vukadinović.

Tuzla selfi tinejdžerke Foto: Klix.ba/Facebook

Prizor u kojem tri tinejdžerke na krovu visoke zgrade prave selfije, pri tome nagnute u dubinu ambisa koji je ispod njih, kako navodi Vukadinović, zaustaviće dah svakome ko pogleda.

- Međutim, one smatraju da će to verovatno kod njih, ali i njihovih vršnjaka, nakon objave fotografije na društvenim mržama, biti stvar prestiža te kvalitativni kriterijum koji će ih u očima drugara podići mnogo više nego što su do tada bile - navodi univerzitetski profesor.

Kako može da se zaključi sa fotografija, zgrada ima najmanje sedam spratova.

(Telegraf.rs/Foto: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA