≫ 

Jezive slike i snimci iz marine blizu Splita gde je vatra gutala brodove: Sve krenulo iz kuhinje

Na sreću, povređenih osoba nema, požara je lokalizovan, a na licu mesta je prisutan veliki broj vatrogasnih službi

  • 4

Večeras oko 20.15 sati u marini Kaštela, u Kaštel Gomilici izbio je požar na više brodova. Vatrena buktinja izbila je na jednom od brodova, 15-metarskoj jahti, nakon čega se proširio na još pet obližnjih jedrilica.

Konopac kojim je jedan brod bio privezan za obalu zapalio se, nakon čega se brod otkačio i otplovio do drugih jedrilica. Stihija je onda zahvatila i druge brodove, a prema nezvaničnim informacijama požar je zahvatio plovila.

Reporter Telegrafa, koji se našao na licu mesta zabeležio je nekoliko fotografija sa mesta nesreće. Na njima se vidi kako vatrena stihija guta brodove u marini, a veliki broj građana sa nevericom posmatra kako vatra i gust dim gutaju sve pred sobom.

Ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju celi slučaj prokomentisao je vlasnik Marine Kaštela Joško Berket koji je objasnio kako je sreća u nesreći to da nema povređenih.

- Mogu vam potvrditi da je izgorelo 5 jahti i da je materijalna šteta jako velika. Do požara je došlo na jednoj od vatrom uništenih jahti, a uzrok je definitivno ljudski faktor. Dakle nisu u pitanju instalacije i slično. Vatra je buknula u jednom trenu, a posada koja se na njoj nalazila krenula je sama da gasi požar usred kojeg su im u plamenu nestali konopi pa je brod počeo da plutati prema drugim. Plamen je odmah zahvatio i drugu jahtu, a potom još tri. Sve vatrogasne snage su na terenu kao i zaposleni Marine Kaštela, a na svu sreću u vreme izbijanja požara nije duvao vetar. Vatra je lokalizovana oko 21.40 - izjavio je vlasnik Marine Kaštela - Joško Berket.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA