≫ 

Preliminarni rezultati lokalnih izbora u Hrvatskoj: Tomašević ubedljiv u Zagrebu, Puljak u Splitu

Drugi krug održava se u 432 grada i opštine, a pravo glasa imalo je tri miliona i 231.000 birača

  • 2
Hrvatska Izbori Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

U Hrvatskoj je večeras u 19 časova zatvoreno gotovo 5.500 biračkih mesta, na kojima građani u drugom krugu lokalnih izbora odlučuju ko će iduće četiri godine voditi najveće gradove, ali i niz županija i opština.

S posebnom pažnjom čeka se ishod izbora u četiri velika grada: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, a za sada je izvesno da će sva četiri dobiti nove gradonačelnike, jer je dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno preminuo, a Andro Krstulović Opara, Veljko Obersnel i Ivica Vrkić se nisu ponovno kandovali.

Rezultati prvih izlaznih anketa pokazuju da Tomislav Tomašević iz platforme leve orijentacije "Možemo" ubedljivo vodi u trci za gradonačelnika Zagreba sa osvojenih 68,27 odsto glasova, dok njegov protivkandidat iz desničarskog Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ima 31,73 odsto glasova.

Prema rezultatima izlaznih anekta, koje je za HRT i Novu TV sprovela agencija Ipsos Puls, Ivica Puljak, kandidat Centra, dobio je 59,19 odsto, a Vice Mihanović iz HDZ-a 40,81 odsto glasova, prenosi Index.hr.

Aktualni zamjenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HŠ) u Rijeci ima 57,84 odsto glasova, a kandidat grupe birača Davor Štimac 42,16 odsto, dođe Hina.

U Osijeku HDZ-ov Ivan Radić ima 63,14 odsto, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, koji ima podršku Domovinskog poketa i Mosta, dobio je 36,86 odsto.

Drugi krug održava se u 432 grada i opštine, a pravo glasa imalo je tri miliona i 231.000 birača.

Video: Puljak glasao na drugom krugu lokalnih izbora u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA