• 2

Polili stabla otrovom da se osuše, pa da postave tramboline: "Rat" u Makarskoj za slobodnu površinu

Kraj sasušenih lovora već se nekoliko godina nalazi brod na naduvavanje, a ovu je površinu, kako kažu meštani, očito neko već namenio za postavljanje trambolina i sličnih sprava

  • 2
Decak, trambolina

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dva stabla lovora stara više od 40 godina, koja se nalaze na Peškeri u Makarskoj, potpuno su se osušila, a sumnja pada na ljudski faktor, odnosno sumnja se da je lovore neko zalio ili prskao otrovom samo da bi uvenuli i da bi se taj prostor oslobodio za još jedan zamak na naduvavanje, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako saznaju lokalni mediji od građana, na Peškeri i gradskoj plaži započeo je rat za tramboline i zamkove na naduvavanje, pa se svaka slobodna površina koristi za njihovo postavljanje.

Inače, pokraj sasušenih lovora već se nekoliko godina nalazi brod na naduvavanje, a ovu je površinu, kako kažu meštani, očito neko već namenio za postavljanje trambolina i sličnih igračaka.

Kako su rekli iz Grada, komunalni redari su u saradnji s Pogonom za obavljanje komunalnih delatnosti izašli na teren, ali ne mogu da utvrde od čega su se stabla lovora osušila jer niko nije posvedočio da su polivana otrovom.

– Postoje indicije da su stabla namerno zalivena otrovom u pokušaju da se na tom mestu postavi novi zamak, a redari su već nekoliko metara dalje, kod vežbališta na otvorenom i pokraj trafostanice, zaustavili osobu u pokušaju postavljanja dvorca – kazali su iz Grada, čemu su novinari i sami posvedočili ugledavši tri uklonjene žardinjere.

Uglavnom, na mestu osušenih stabala lovora uskoro će biti posađena nova, tako da će onome ko je naumio da postavi zamkove i traboline biti pokvareni planovi za instaliranje neke nove atrakcije na naduvavanje.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    Kod normalnog naroda se bore da imaju sto vise zeleni ovi truju drvece.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima