≫ 

Skupština opštine usvojila Rezoluciju o stradanju Srba u Srebrenici: Bošnjaci napustili sednicu

Načelnik opšine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da se više ne može da ćuti na ono što se radi srpskom narodu i pritiscima koji se na njega vrše donošenjem raznih rezolucija, kojima se Srbi okrivljuju za ono što nisu počinili

  • 15
Srebrenica  panorama grada centar Foto: Shutterstock

Skupština opšine Srebrenica danas je usvojila Rezoluciju o stradanju srpskog naroda u Srebrenici u 20. veku i osudila sve zločine počinjene nad Srbima, kao i pripadnicima svih naroda na prostoru bivše Jugoslavije u tom periodu.

Kako prenosi RTRS, za ovu odluku glasali su srpski predstavnici jer su bošnjački napustili sednicu nakon duge rasprave.

Inicijativu za donošenje Rezolucije podneo je potpredsednik Skupštine opšine, Radomir Pavlović, iz SNSD-a, koji je rekao da ovaj dokument treba da pokaže obim srpskog stradanja i osudi zločine počinjene nad Srbima u 20. veku.

Kazao je da Rezolucija predstavlja samo istinu i ne umanjuje žrtve drugih naroda.

Zastupnik SDS-a i predsednik te stranke u Srebrenici Momčilo Cvjetinović, rekao je da se tekst Rezolucije prosledi Narodnoj skupštini RS da zauzme stav o ovom pitanju.

Načelnik opšine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da se više ne može da ćuti na ono što se radi srpskom narodu i pritiscima koji se na njega vrše donošenjem raznih rezolucija, kojima se Srbi okrivljuju za ono što nisu počinili.

- Skupština opšine Srebrenica morala je da reaguje. Ovo je pravi potez da se zaštite srpski interesi. Ova rezolucija je doneta zbog istine i zaštite srpskog naroda i ne umanjuje interese drugih - istakao je Grujičić.

Na sednici je zatraženo da se van snage stavi ranije doneta odluka o posebnom statusu i izdvajanju Srebrenice iz sastava RS, koju je, kako se navodi, neustavno donela tadašnja bošnjačka skupštinska većina.

Video: Ratko Mladić: Živ sam i živeću dokle god ima našeg plemena, a ova optužnica je pala u vodu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    2. jul 2021 | 21:51

    tako treba da se radi.... isto tako i hrvate optuziti za zlocine nad srbskim narodom... dosta je bilo cutanje o zlocinima nad Srbima

  • Jea

    2. jul 2021 | 21:54

    Al' napustili, e moja braco Srbi a vi se takmicite ko ce vise da im se izvinjava...oni se takmice ko ce vise da nas mrzi!!!

  • PitbullSRB

    2. jul 2021 | 23:52

    Bravo to bi trebalo i parlamenti Srpske i Srbije isto da urade ! Živeće ovaj narod 👏 👌 👍 💪 🇷🇸 🇷🇸 🇷🇸 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA