≫ 

Sarajlije godinama strahuju od beskućnika i narkomana u napuštenom objektu: "To je opasnost za decu"

Stanari obližnjih zgrada zabrinuti su i zbog mogućih zaraza, zbog čega su tražili od opštine da se napuštena građevina sruši

  • 0
Čovek se smrzava Foto-ilustracija: Shutterstock

Na kraju Ulice Miroslava Krleže u Novom Gradu u Sarajevu nalazi se napuštena građevina koju u večernjim satima mahom posećuju beskućnici, narkomani...

Devastirane prostorije su zapuštene, pune smeća, korišćenih igala... Zbog toga stanari obližnjih zgrada godinama žive u strahu, a zabrinuti su i zbog mogućih zaraza.

S obzirom na to da se u blizini objekta često igraju i deca, bili su prinuđeni da traže pomoć od opšine Novi Grad. Međutim, reakcija je izostala.

- Od prošle godine molimo nadležne da izađu na teren i da nam pomognu da rešimo ovaj gorući problem. Tražili smo da se objekt ukloni, sruši... Predstavlja opasnost za decu. Česti su i požari koji ugrožavaju naše stanove i vozila - kažu nam ogorčeni stanari.

Zaštititi imovinu

Na njihov zahtev, iz Opštine su dobili dopis. Evidencijom u Službi za inspekcijske poslove utvrđeno je da je investitor objekta Crveni krst Istočna Ilidža.

- Vodio se upravni postupak, koji je prekinut do rešenja pitanja u vezi sa podnetim zahtevom stranke za legalizaciju izgrađenog objekta. Inspekcija će obavestiti investitora o problemima stanara, kako bi mogli da zaštite svoju imovinu - navela je u odgovoru urbanističko-građevinska inspektorka Emina Alajbegović.

Video: Narkoman u parku pokušao da otme dete iz naručja oca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA