≫ 

Obrt u slučaju zlostavljanja maturantkinja u Istri: Podneta prijava protiv radnika obezbeđenja

Podsetimo, vlasnik kompanije je kada se vest pojavila rekao za medije da silovanja nije bilo i da nijedna optužba nije potvrđena

  • 1
Radnik obezbeđenja maturantkinja zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon što se u javnosti pojavila informacija o seksualnom zlostavljanju austrijskih maturantkinja u Istri, koje su navodno počinili radnici obezbeđenja, koji su bili u pratnji školaraca, protiv kojih je podneta krivična prijava. 

- Izražavamo žaljenje zbog događaja, podneli smo prijave protiv austrijskih radnika obezbeđenja, naših zaposlenika, koji su osumnjičeni za incident. Žalimo zbog svega što se dogodilo maturske ekskurzije u Hrvatskoj, rekao je vlasnik dr. Aleksandar Knečsberger.

On je dodao da se intenzivno radi na rasvetljavanju svega što se dogodilo. Svoje zaposlene koji su kršili pravila i zakone prijavili su policiji u Austriji, a ukoliko bude potrebno nastaviće da podnose još prijava.

Podsetimo, vlasnik kompanije je kada se vest pojavila rekao za medije da silovanja nije bilo i da nijedna optužba nije potvrđena.

Policijska uprava istarska je za Index potvrdila da istražuje navode o silovanjima tokom događaja za maturante na poluostrvu Lanterna kod Poreča, o kojima su počeli pisati austrijski mediji.

- Obaveštavamo vas da je policija od 20. juna do 10. jula 2021. godine primila dve prijave o krivičnim delima protiv polne slobode - navodi se u odgovoru PU istarske za Index.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. jula počinio krivično delo silovanje na štetu mlađe punoletne ženske osobe. I žrtva i počinilac su austrijski državljani na maturskom putovanju. Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, 8. jula, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske - kažu iz istarske policije.

Drugi slučaj se i dalje istražuje.

- Što se tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još uvek traje i policija preduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno krivičnog dela koje je prijavljeno - kažu.

Istarska policija napominje da radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava ne mogu iznositi nikakve druge detalje događaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤡

    15. jul 2021 | 01:10

    Koji divlji zapad, koji klosari setaju ulicom, vise ni odraslu decu nesmes pustit u grad, hotel ili disco. To Evropa, demokracija, Yuga je bila Harem za danasnji zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA