≫ 

Slovenački ambasador u BiH na sastanak došao u narodnoj nošnji, pa predao akreditive Dodiku

Oni su razgovarali o trenutnom slovenačkom predsedavanju Većem Evropske unije. Ambasador Sedar rekao je kako će Slovenija da nastavi da se zalaže za ubrzanje procesa proširenja EU u našoj regiji, a posebna pažnja predsedavanja biće usmerena ka BiH

  • 21
Milorad Dodik, Damijan Sedar Foto: predsjednistvobih.ba

Rezidentni ambasador Republike Slovenije Damijan Sedar je, predajući akreditive predsedavajućem predsedništva BiH Miloradu Dodiku istakao da je Slovenija čvrsta zagovornica Napretka Bosne i Hercegovine na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Oni su, u tom kontekstu, razgovarali o trenutnom slovenačkom predsedavanju Većem Evropske unije. Ambasador Sedar rekao je kako će Slovenija da nastavi da se zalaže za ubrzanje procesa proširenja EU u našoj regiji, a posebna pažnja predsedavanja biće usmerena ka BiH.

Slovenija će, kao predsedavajuća, nastojati da radi na socijalno-ekonomskom jačanju regije i na promociji sektorske integracije država regije u EU, kao što su infrastruktura, transport, energetske veze, istraživanja, dekarbonizacija, digitalizacija, kibernetska sigurnost i pozitivna perspektiva za mlade.

Sagovornici su saglasni da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja koja bi otežavala saradnju dve države.

Na kraju ceremonije predaje akreditivnih pisama predsedavajući Dodik je ambasadoru Sedaru poželio uspešan četvorogodišnji diplomatski mandat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA