≫ 

Oglasio se hrvatski ministar policije o skandaloznom skandiranju "Za dom spremni" u Kninu

Božinović je rekao da je taj poklič zabranjen i da će policija reagovati po zakonu

  • 36
Davor Božinović

Foto: Shutterstock

Potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović oglasio se nakon što je u Kninu došlo do incidenta i uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" i poručio da je taj poklič zabranjen i da će policija sigurno napraviti sve što je u skladu sa zakonom.

- Nemam konkretan uvid ili neki izveštaj šta se dogodilo. Taj poklič je zabranjen, kažnjiv i policija će sigurno uraditi sve što je u skladu sa zakonom - rekao je novinarima Božinović.

On je dodao da o konkretnom slučaju u ovom trenutku ne može da govori.

- Znate da je ovde policija puno puta prijavila korišćenje tog pokliča, ali nije to uvek dobilo svoj pravosudni epilog - rekao je ministar.

Podsetimo, mediji su objavili snimak na kojem se vidi da je nekolicina ljudi u Kninu, koje je predvodio HOS-ov zapovednik Marko Skejo, uzvikivala ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Božinović je na pitanje da li je to bilo kršenje zakona i epidemioloških mera rekako kako "nije neki pasionirani 'stalker' gospodina Skeje" i da će se sve videti iz izveštaja policije.

- To je apsolutno poklič, pozdrav koji nema pravo građanstva, koji treba sankcionisati. Naravno postoje neke situacije o kojima se može razgovarati. To je sada nešto što bi trebali svi, pogotovo u politici, zauzeti nekakav stav, videti šta se od toga i na koji način može implementirati u određena rešenja - kazao je Božinović.

Dodaje da će policija odraditi svoj posao čim pregleda snimak.

- Policija je uvek radila svoj posao i uvek je prijavljivala. Upravo u ovim krajevima te policijske prijave nisu uvek, ili su tek možda u nekim pojedinačnim slučajevima, dobijale pravosudni epilog, što onda nije dobro ni za policiju - ističe Božinović.

Po pitanju zakonske zabrane pokliča, Božinović kaže kako to nije u njegovoj nadležnosti.

Video: Kako je Oluja promenila Knin?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    5. avgust 2021 | 15:47

    Хахахаха полиција је увијек радила свој посао у Хрватској ?! Ајде јесте само таман толико да их заштитите и пут марширања у Книн обезбиједите. Ово је врхунска фарса еУропског грађанина који представља некакву усташку институцију...

  • Petros

    5. avgust 2021 | 16:00

    Lupili im šljagu mentori pa pokušavaju da se izvade.Lažovčine bili i ostali.

  • Boban

    5. avgust 2021 | 16:27

    Nema tu šta da se priča. To je zapadno pravo. Oni nama proteraju 250000 ljudi, koji su vekovima tamo ziveli, pobiju pitaj Boga koliko i po koji put, i opet su oni dobri oslobodjači a mi smo agresori. A mi trazimo i dalje pravdu 😂. Probudi se Srbine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA