• 0

Kavčanin pristao da ga izruče Crnoj Gori: Uhvaćen u Banjaluci po poternici Interpola

Jahović pristao na ubrzani postupak izručenja

  • 0
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska

Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Pripadnik kavačkog klana Almir Jahović, koji je uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj poternici, pristao je na ubrzani postupak izurčenja u Crnu Gori.

Kako navodi Srpskainfo, Tužilaštvo BiH je u kontaktu sa kolegama iz Crne Gore, u okviru istrage koju vode pravosudne institucije, u borbi protiv organiziranog kriminala.

Osim toga, tužilac je predložio mere zabrane za Lj. P. (65) i D. Ć. (48) osumnjičene za organizovani kriminal, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Prema rečima Borisa Grubešića, portparola Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenih tužilaštvo je za dvojicu osumnjičenih predložilo mere zabrane.

- Te mere, između ostalog, uključuju zabranu putovanja i oduzimanje putnih isprava, obavezno javljenje policijskim organima, i zabranu međusobnog sastajanja, kao i sastajanja sa svedocima u predmetu - rekao je Grubešić.

Osumnjičeni su pod istragom, da su kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, neovlašćeno dolazili do podataka i identiteta građana BiH, uglavnom onih koji imaju dvojna državljanstva BiH i Srbije, a koji nisu podizali dokumente BiH, i navedene identitete odavali osobama iz kriminalnog miljea, uključujući i pripadnike kriminalnih skupina koje deluju u zemljama regiona, kako bi im omogućili da nezakonito, dobiju važeće dokumente BiH sa tuđim ličnim podacima, koje bi koristili prilikom skrivanja od policije i pravosuđa.

- Osumnjičeni se terete da su jednom državljaninu Crne Gore, za kojim traga crnogorsko pravosuđe, optuženom za teška krivična dela i bliskost tzv. „Kavačkom klanu“, na navedeni način omogućili sticanje dokumenata Bosne i Hercegovine, na tuđe ime i identitet – dodali su Tužilaštvu BiH.

Video: Snimak inspektora MUP-a osumnjičenog za odavanje istrage kavčanima i Belivuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima