U Crnoj Gori održana sednica Veća za nacionalnu bezbednost: "Situacija je stabilna"

Veće za nacionalnu bezbednost će, kako se dodaje, u narednom periodu, intenzivno pratiti procene rizika iz delokruga rada obaveštajno-bezbednosnog sektora i na osnovu toga donositi smernice i zaključke

  • 0
Crna Gora, druga sednica Vijeća Veća za nacionalnu bezbednost Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

U Crnoj Gori je danas održana sednica Veća za nacionalnu bezbednost. Nakon održane sednice na kojoj je, kako je ranije najavljeno, razmatrana i bezbednosna situacija u Crnoj Gori uoči ceremonije ustoličenje izabranog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru saopšteno je da je situacija u zemlji reodvna.

- Situacija u državi je redovna, stabilna i mirna - saopšteno je nakon sednice Veća za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Kako je saopšteno, na sednici je sveobuhvatno analizirana aktuelna bezbednosna situacija.

- Predstavnici obaveštajno-bezbednosnog sektora upoznali su Veće za nacionalnu bezbednost sa procenama bezbednosnih rizika, u odnosu na najavljena javna okupljanja. Veće za nacionalnu bezbednost je donelo zaključak da organi obaveštajno-bezbednosnog sektora, intenziviraju aktivnosti iz delokruga njihovog rada, povodom najavljenih javnih okupljanja - navodi se u saopštenju.

Veće za nacionalnu bezbednost će, kako se dodaje, u narednom periodu, intenzivno pratiti procene rizika iz delokruga rada obaveštajno-bezbednosnog sektora i na osnovu toga donositi smernice i zaključke.

- Veće upućuje javni apel svim akterima društveno-političke i medijske scene u Crnoj Gori, da doprinesu smirivanju tenzija, u kontekstu najavljenih javnih okupljanja - dodaje se u saopštenju.

Sednici su prisustvovali članovi Veća potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Sergej Sekulović i Olivera Injac, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, Milan Knežević iz DF-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA