≫ 

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore pozvao na mir i uzdržanost uoči ustoličenja Joanikija

Ustoličenje mitropolita Joanikija biće održano 5. septembra

  • 1
Vladika Joanikije Foto: Printscreen/TV Prva

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore pozvao je sinoć sve društveno-političke aktere na mir, suzdržanost, toleranciju, razumevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje uoči ustoličenja mitropolita Joanikija.

Savet je pozvao i na poštovanje Ustava i zakona, u susret, kako navode, ''bezbednosnim izazovima pokrenutim najavljenom intronizacijom mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske'' Joanikija.

Savet je od nadležnih državnih organa očekuje da sprovedu sve neophodne aktivnosti kako bi osigurali mir, sigurnost i bezbednost svakog građanina, kao i poštovanje ljudskih prava i verskih sloboda, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Crne Gore objavljenom posle današnje sednice Saveta.

- Savet očekuje da Veće za nacionalnu bezbednost nastavi da kontinuirano koordinira i usmerava obaveštajno-bezbednosni sektor, razmatra bezbednosnu situaciju, kao i da donosi zaključke i smernice u vezi sa radom organa koji čine obaveštajno-bezbednosni sektor i Biroa za operativnu koordinaciju - navodi se u saopštenju, koje je prenela RTCG, a prenosi i Tanjug.

Članovi Saveta upoznati su sa informacijom o stanju požara u Crnoj Gori i doneli zaključak o potrebi daljeg unapređenja kapaciteta, stručnog osposobljavanja i usavršavanja ljudstva i investiranja u modernizaciju opreme i sredstava u sistemu zaštite i spasavanja.

Kako se navodi u saopštenju, Savet za odbranu i bezbednost utvrdio je Pravila angažovanja i nacionalna ograničenja pripadnika Vojske Crne Gore za vreme učešća u misiji KFOR na KiM.

U radu sednice Saveta koja je održana u Vili Gorica, a kojom je presedavao predsednik Crne Gore Milo Ðukanović učestvovali su članovi Saveta, predsednik Skupštine Aleksa Bečić i predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić.

Video: Neka se umesto mržnje useli u naša srca ljubav prema bližnjima: Poslanica vladike Joanikija:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nino

    27. avgust 2021 | 15:50

    Kako se Komunjara Milo sad izvlaci a on je sve zakubao praveci partijsku crkvu sa raspopm iz Bosne Mihajlom Dadajicem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA