Dvojici Srba određen pritvor zbog krijumčarenja migranata kroz Hrvatsku

Oni su, navodi se, unajmili teretni automobil kojim je upravljao 46-godišnjak i preuzeli više stranih državljana iako su, kako se navodi, znali da se oni nalaze nezakonito na hrvatskoj teritoriji

  • 0
migranti Avganistan Foto: Tanjug/AP

Dvojici državljana Srbije istražni sudija Opštinskog suda u Sisku je, na predlog tužilaštva, odredio pritvor zbog sumnje da su počinili krivična dela protivzakonitog ulaska, kretanja i boravka na teritoriji Hrvatske.

Postoji osnovana sumnja da su se osumnjičeni 46-godišnjak i 25-godišnjak, 24. avgusta ove godine, na području Novske, prema uputstvima nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi, okoristili za 4.000, odnosno 1.000 evra, prenosi zagrebački Večernji list.

Oni su, navodi se, unajmili teretni automobil kojim je upravljao 46-godišnjak i preuzeli više stranih državljana iako su, kako se navodi, znali da se oni nalaze nezakonito na hrvatskoj teritoriji.

Osumnjičenici su ispitani u Opštinskom državnom tužilaštvu, a nadležnom sudiji predložen je pritvor zbog opasnosti od bekstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA