≫ 

Završena sednica Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore: "Zabrinuti smo zbog situacije"

Uoči ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju održana još jedna sednica Veća

  • 4
Crna Gora, druga sednica Vijeća Veća za nacionalnu bezbednost Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore/Z. Đurić

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore izražava zabrinutost zbog stanja bezbednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smernice organima obaveštajno-bezbednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je Veće za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, održalo danas treću sednicu, na kojoj su članovi Veća upoznati sa poslednjim procenama bezbednosti prezentovanim od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije.

- Veće za nacionalnu bezbjednost apeluje na sve društveno-političke aktere, predstavnike medija, kao i sve građane, da daju doprinos smirivanju tenzija i očuvanju mira i sigurnosti. Članovi Veća biće u stalnoj komunikaciji i zasedanju - navodi se u saopštenju.

Sednici su prisustvovali svi članovi Veća, a po pozivu i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Podsetimo, u nedelju 5. septembra na Cetinju će biti održana ceremonija ustoličenja mitropolita Joanikija. Vlada Crne Gore je saopštila da će učiniti sve, u skladu sa svojim nadležnostima da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog ne dođe i da sve protekne u miru.

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) zatražilo je da se izmesti ustoličenje Joanikija iz Cetinja i upozorilo Vladu Crne Gore i njene organe da će snositi odgovornost za svaki eventualni nemili događaj ili incident.

Video: Došlo je vreme da završimo sa ustoličenjem i da se bavimo krucijalnim aktivnostima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki Tamo

    3. septembar 2021 | 15:09

    Sta doziveste da vam posle 30 avgusta Milo uz pomoć naših odavde opet kroji sudbinu.

  • zoks

    3. septembar 2021 | 15:50

    Sad su zabrinuti za bezbednost CG a nisu brinuli kada su trenirali stogoću pa hapsili Amfilofja i Joanikija,čelnike DF i njhovu rodbinu,roditelje,sestre,braću...

  • HACK

    3. septembar 2021 | 20:00

    Ovi milogorci su načisto pukli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA