≫ 

Srbin (71) iz Vukovara uhapšen zbog navodnog ratnog zločina: "Teško fizički zlostavljao mladića"

On je osumnjičen da je zlostavljao civila, tada 24-godišnjeg hrvatskog državljanina

  • 5
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Vukovarsko-sremska policija uhapsila je 71-godišnjeg muškarca iz Vukovara i protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog navodnog ratnog zločina protiv civila u novembru 1991. na Veleprometu, koji je počinio kao pripadnik srpskih paravojnih formacija, javlja Hina.

Istragom je utvrđena osnovana sumnja da je tada 41-godišnjak iz Vukovara iskoristio okolnosti rata i "privremenu okupaciju Vukovara" i u dvorištu preduzeća "Velepromet" teško fizički zlostavljao civila, tada 24-godišnjeg hrvatskog državljanina, prenosi Tanjug.

Policija je protiv osumnjičenog 71-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom tužilaštvu u Osijeku podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv čovečnosti i međunarodnog prava "ratni zločin protiv civilnog stanovništva" i on je predat pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske.

Video: Goreću u paklu za Hrvatsku: Jezive reči ustaškog zločinca iz Jasenovca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki1

    3. septembar 2021 | 21:38

    Šta reći, opet ti ludi rvati, ccccc (kriv si zato što si Srbin).

  • Dixi

    3. septembar 2021 | 21:45

    Zlostavljao mladica od 25 godina i sada uhapsen!?Sta su oni ljudi poubijali pa jos niko za to ne odgovara a sad eto nasli razlog da uhapse Srbina.Pravda je spora ali dostizna .Stici ce i njih jednog dana i bljesak i oluja i zemljotres i poplava i sve Bozije sile!

  • D.V.

    4. septembar 2021 | 04:09

    Strasno.Jadna Hrvatcka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA