≫ 

Ustoličenje mitropolita i protesti glavna vest i u medijima u regionu: Posebna pažnja na nemire

Mediji su preneli da je mitropolit ustoličen uprkos protivljenju i sukobima sa policijom

  • 19
Cetinje, ustolicenje Joanikije Foto: mitropolija.com

Mediji u regionu s velikom pažnjom su propratili ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikiija i posetu patrijarha SPC Porfirija Crnoj Gori, prvoj od stupanja na tu dužnost, a posebno nemire koje su izazvali protivnici koji su zahtevali da se taj isključivo verski čin izmesti iz Cetinjskog manastira.

Hrvatski portal Index je u nekoliko informacija tokom dva dana izvestio da je mitropolit Joanikiije ustoličen uprkos protestima protivnika tog događaja, koji su, kako navode, juče gađali kamenjem i novinare, pljuvali ih i gurali.

Portal piše da su demonstranti napali ekipu tv. N1 koja je izveštavala sa ulica.

Preneli su i informaciju da su patrijarh i mitropolit na Cetinje stigli helikopterom, čime su, kako navode, poručili da SPC neće odustati, kao i da je patrijarh iz helikoptera objavio snimak na svom Instagram profilu.

Preneli su informacije o blokadi puteva na Cetinju.

Situacijom u Crnoj Gori vezano za ustoličenje mitropolita SPC izvestila je nizom informacija hrvatska novinska agencija HINA, koja je danas prenela da je uprkos protestima na Cetinju i blokadama, ustoličen mitropolit Joanikije.

O sukobima, suzavcu i šok bombama na Cetinju i ustoličenju mitropolita piše i zagrebački Jutarnji list.

Sarajevski portal Klix je preneo danas da su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije po povratku sa Cetinja u Podgoricu dočekani aplauzima i pesmom "Vladiko Sokole". Preneli su da je na Cetinju u sukobima demonstranata i policije povređeno 60 osoba, od kojih 20 policajaca.

Portal Radiosarajeva preneo je da je ustoličenje mitropolita na Cetinju obavljeno uz jaku policijsku pratnju koja je dopratila patrijarha i mitropolita.

I svi banjalučki mediji izvestili su o ovom događaju s dužnom pažnjom - da je mitropollit Joanikije ustoličen i da je nakon tog čina ovaj događaj ocenio biblijskm, kojem je prisustvovalo više od 40 arhijereja iz SPC i pravoslavnih sestrinskih crkava iz sveta.

Da je mitropolit Joanikije ustoličen danas u Cetinjskom manastiru izvestili su i gotovo svi makedonski mediji, koji su u kontinuitetu pratili proteste protiv tog verskog čina na Cetinju i sukobe demonstranata sa policijom.

Video: Ustoličeni mitropolit Joanikije: Podele veštački izazvane

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    5. septembar 2021 | 16:15

    Danas je samo Milo izgubio.Srpski narod je dobio ustoličenje svog Mitropolita a Crna Gora je pokazala da je sposobna da se izbori sa teroristima.

  • Milan

    5. septembar 2021 | 16:14

    Živ na bio mitropolite na mnojaja ljeta, DOSTOJAN!!

  • Pera kojot

    5. septembar 2021 | 16:42

    Ovakvi izvestaji svetskih medija ce samo podsetiti na 90 te kad su Srbi bili najgori i hteli da pokore sve u regionu i stave ih pod svoju cizmu, to je njihov narativ! Ono sto je najgore, dodje 100 placenih huligana Milovih i naprave nerede sa policijom i onda svetski mediji prenese kako se silni crnogorski narod hrabro odupire veliko srpskoj hegemoniji a u stvari u toj grupi je bar njih pola albanci, bosnjaci i po koji podplaceni mrcho koga se otac stidi a deda mu se prevrce u grobu, za pradedu ni da ne pominjem! Nista ovo nevalja, milo da bi sacuvao sebe dozivotne robije zbog sverca 90 tih, sad je spreman i rodjenu majku da prebaci u islam! Ovo je samo jedan od pocetaka problema koji se namecu Srbima da se opet ponasaju kao 90 tih, sad imaju nato zlikovci visak vojnika da postave negde i da naprave opet novo svetsko zariste po mogucstvu u evropi jer su se ppvukli iz Afghanistana! Nikad se nije napravila velika svetska kriza bez toga da nije gorela zapadna evropa, a onda silni hrabri ameri dodju da gase pozar pa stave pojedine drzave pod okupaciju i podele ogromne kredite uz debelu kamatu! Sve je isto kao i pre, samo za onoga ko nezna sta je juce jeo, za njega je sve novo i iznenadjujuce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA