Detalji nesreće kod Brinja u kojoj je poginuo dečak: Vozač kamiona koristio mobilni, nije kočio

Vozač kamiona zakucao se u automobil u kojem je bila poljska porodica

  • 0
hrvatska ambulantna kola, hitna pomoc, Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad vozačem kamiona BiH registracija koji se na auto-putu A1 kod Brinja zabio u auto u kojem je bila poljska porodica. U teškoj nesreći poginuo je desetogodišnji dečak, a roditelji i drugo dete su povređeni.

- Policijski službenici Policijske postaje Otočac i Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće u saobraćaju - kažu iz policije.

Navode kako se 46-godišnjak sumnjiči da je 6. septembra 2021. godine u 15:28 sati na auto-putu A-1 u visini mesta Brinje izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 10-godišnji putnik u ličnom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je vozač ličnog automobila zadobio teške telesne povrede opasne po život, a dvoje je putnika lakše povređeno.

Iz policije kažu kako sumnjaju da je vozač kamiona izazvao nesreću tako što je koristio mobilni za vreme vožnje.

- Na taj način umanjio je mogućnost reagoranja i sigurnog upravljanja vozilom te je bez kočenja i pokušaja izbegavanja udario u zaustavljeni auto poljskih registracija - kažu iz policije i napominju kako je vozač tog automobila bio 37-godišnji poljski državljanin.

Policija zasad ne zna zašto je Poljak u tom trenutku zaustavio svoj auto u desnoj traci auto-puta.

- 46-godišnji vozač kamiona doveden je pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava protiv njega podneta je nadležnom državnom tužilaštvu - rečeno je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA