≫ 

Crkvenjak iz Hrvatske, koji je godinama silovao psa, dobio godinu dana zatvora

Ivaniševiću se sudi u odsutnosti s obzirom da je nedostupan hrvatskim organima progona ali i belgijskoj policiji

  • 1
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Opštinski krivični sud u Zagrebu danas je crkvenjaka Ivora Ivaniševića proglasio krivim. Nepravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora.

Ivanišević prema presudi mora da plati troškove suđenja u ukupnom iznosu od 19.000 kuna (oko 2.500 evra).

Olakšavajuća okolnost mu je prethodna neosuđivanost, a otežavajući duži vremenski period u kojem se krivično delo odvijalo, prenosi Index.hr.

Šta piše u presudi?

Ivanišević je, prema tekstu presude, proglašen krivim jer je u vremenu od neutvrđenog dana 2009. do 21. septembra 2015. na različitim adresama na području Hrvatske te u stanu kojim se koristio u Zagrebu s ciljem zadovoljavanja svog polnog nagona te pristajući da psu nanese bespotrebne boli i patnje, seksualno opštio sa svojim psom rase rodezijski ridžbek.

Sudilo mu se u odsutnosti

Presuda je stigla samo nedelju danas pre zastare, koja bi u ovom slučaju nastupila 21. septembra. Ivaniševiću, koji je inače zaposleni Evropskog parlamenta i već duže vreme se nalazi na bolovanju, se sudi u odsutnosti s obzirom da je nedostupan hrvatskim organima progona ali i belgijskoj policiji.

Da podsetimo, Ivanišević je, prema optužnici, izgladnjivao psa, a potom mu je, nakon silovanja, za nagradu davao hranu i vodu. Sve je to snimao i dokumentovao na stotine CD-ova i DVD-ova, koje je policija pronašla u njegovom stanu. Ivor Ivanišević već šest godina uspešno izbegava suđenje u Hrvatskoj.

Opštinski krivični sud je za njim raspisao poternicu nakon što se nije pojavio na sudu 16. marta.

Ivanišević je uhvaćen u velikom lovu na pedofile, a tražio je da se javnost isključi sa suđenja, što mu je isprva i odobreno, ali to rešenje je uskoro ukinuto, pa je javnost imala pravo da sazna sve detalje optužnice.

Ženka je uginula

Ženka rodezijskog goniča, koju je prema optužnici seksualno zlostavljao, smeštena je u Dumovec, ali je vrlo brzo uginula od povreda koje joj je naneo.

- Ženka je uginula ubrzo nakon dolaska u sklonište. Bila je potpuno uništena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je - rekao je ranije aktivista za zaštitu životinja koji su se brinuli za pse oduzete Ivaniševiću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA