Dodik: Ovo je istorijski dan za Republiku Srpsku i Srbiju

Srbija i Republika Srpska obeležavanju danas 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a tim povodom u Beogradu će biti održane brojne manifestacije

  • 15
Tribina, Republika srpska, Milorad Dodik Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nazvao je današnji dan istorijskim i naglasio da mu je drago što pripada političarima koji su kreirali Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dodik je u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gde je u toku razmatranje Predloga zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma po hitnom postupku, rekao da je ponosan što RS i Srbija istog dana usvajaju ovaj zakon.

"Ovo je istorijski dan", poručio je Dodik, a prenosi RTRS.

Inicijativa o usvajanju navedenog zakona potekla je od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predlog predviđa širenje kruga subjekata koji su u obavezi da koriste ćiriličko pismo, kao i stimulativne mere koje su usmerene na privatni sektor, odnosno olakšice za one koji se odluče da u svom radu i poslovanju koriste ćiriličko pismo.

Srbija i Republika Srpska obeležavanju danas 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a tim povodom u Beogradu će biti održane brojne manifestacije, dok će centralna svečanost biti održana na Savskom trgu pored spomenika Stefanu Nemanji.

Video: Vučić sa vojskom na Ušću: Srbija i Srpska obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    15. septembar 2021 | 14:11

    Nek se srpski barjak vije u čast Srba iz svih Srpskih Zemalja i Srbije!

  • Vuk

    15. septembar 2021 | 14:36

    Da, pogotovo kada ti to kažeš?!

  • SPravd

    15. septembar 2021 | 17:35

    Neverovatan čovek ! Pogledajte kako rečito i argumentovano brani interese Republike Srpske u emisijama “pressing” sarajevskog provokatora iz 2019-e! Živeo i zdrav bio Gospodine Dodik ! 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA