≫ 

Hrvatska produžava mere: Do 30. septembra na sajmove i predstave uz posedovanje EU kovid propusnica

U poslednja 24 sata zabeleženo je 1369 novih slučajeva infekcije korona virusom pa je broj aktivnih slučaja u Hrvatskoj danas ukupno 7643

  • 6
Korona mapa Hrvatska

Printscreen: ECDC

Štab civilne zaštite Hrvatske saopštio je danas da je doneo šest novih odluka na nivou države za sprečavanje širenja korona virusa, koje će trajati do 30. septembra, a među kojima je Odluka o obaveznom posedovanju EU digitalne COVID potvrde za popisivače i kontrolore u drugoj fazi popisa stanovništva.

Trima odlukama je važnost produžena, što se odnosi na obavezno korišćenje maski za lice, radu trgovina i organizaciji javnog prevoza.

Izmenjena je odluka o ograničavanju okupljanja kojom je dozvoljeno održavanje sajmova i drugih privrednih i turističkih događaja i priredbi isključivo uz posedovanje kovid propusnice.

Promenjena je i odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska graničnih prelaza, u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u Hrvatsku iz turističkih razloga moraju da poseduju potvrdu o uplati smeštaja i negativan PCR test ne stariji o 72 sata.

Podsetimo, u poslednja 24 sata zabeleženo je 1369 novih slučajeva infekcije korona virusom pa je broj aktivnih slučaja u Hrvatskoj danas ukupno 7643. Među njima je 628 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 72 pacijenta. Preminulo je 9 osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    16. septembar 2021 | 21:11

    Nećemo ulaziti uopšte, wc evropske unije nas ne zanima

  • CRO

    16. septembar 2021 | 20:54

    A "kovid pasosi" vise ne vaze? Pa normalno, vakcinisani isto sire zarazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA