• 0

Uoči ustoličenja Joanikija policiji dat nalog da proveri ima li u manastiru naoružanih ljudi

Upravi policije bilo urgentno naloženo da operativnim proverama utvrdi da li u manastiru ima naoružanih ljudi, potvrdio je rukovodilac osnovnog državnog tužilaštva na cetinju

  • 0
Cetinje, ustolicenje Joanikije

Foto: Tanjug/STR

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) na Cetinju nije zahtevalo pretres Cetinjskog manastira, ali je, uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog, Upravi policije bilo urgentno naloženo da operativnim proverama utvrdi da li u manastiru ima naoružanih ljudi, izjavio je za "Pobjedu" rukovodilac ODT Duško Milanović.

- Istog dana (4. septembra) je naloženo Upravi policije - Odeljenju bezbednosti Cetinje da operativnim proverama na terenu utvrde da li u Cetinjskom manastiru ima lica koja poseduju vatreno oružje ili druga sredstva podobna za izvršenje teških krivičnih dela i urgirano je za hitno postupanje po tom zahtevu - navodi se u odgovoru Milanovića na upit podgoričkog lista.

On nije precizirao da li je Uprava policije - Odeljenje bezbednosti Cetinje postupila po nalogu Tužilaštva i kakve su operativne mere preduzete.

Iz ODT je saopšteno da je povodom novinarskih tekstova o naoružanim osobama u Manastiru od 4. septembra formiran predmet.

Na Cetinju je 5. septembra, tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, došlo do sukoba protivnika njegovog ustoličenja u Cetinjskom manastiru sa policijom.

Video: Ovako je bilo na barikadama: Snimci čitalaca Telegrafa sa lica mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima