Veća količina droge u vozilu makedonske policije na granici Albanije i CG, MUP: Zaplenjena je još 2016.

Tvrde da je Uprava carina izvršila zaplenu u akciji borbe protiv trgovine drogom pet godina ranije

  • 3
Droga, paketi, marihuana, zaplena

foto-ilustracija / Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena veća količina droge, ali tvrdi da je reč o drogi koja je bila oduzeta i ostala u vozilu još od 2016. godine.

U saopštenju makedonskog MUP navedeno je da su zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku išli na obuku u Crnu Goru, a da su za put zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi portal Plusinfo, navodi Tanjug.

Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine, tvrdi makedonski MUP.

Na granici Albanije i Crne Gore ispod sedišta automobila pronađena je marihuana, ali MUP Makedonije ističe da zaposleni u MUP nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu od 2016. godine, kada je vozilo zaplenila Uprava carina, a zatim je dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.

Naglašava se da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u makedonskom MUP-u nemaju veze sa drogom. Oni su već vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju je obavešteno i javno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji.

Makedonski mediji prethodno su javili da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog MUP koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    24. septembar 2021 | 08:48

    Лепо ја рекох ономад да хоће мини шенген да не би долазило до овога! Отворе границе и тројка дилује дрогу и богати се, а овамо приче за малу децу!

  • Ma

    24. septembar 2021 | 08:51

    Samo su vraćali.

  • Mrdja

    24. septembar 2021 | 12:44

    Nesto je poslo po zlu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA