≫ 

Određen istražni zatvor ocu osumnjičenom za ubistvo troje dece u Zagrebu

Tužilaštvo je tražilo da mu se istražni zatvor odredi po tri osnove

  • 0
Hrvatska Zagreb Harald Kopitz otac ubio troje dece Foto: Facebook/Harald Kopitz

Harald Kopic, koji se sumnjiči za trostruko teško ubistvo, jutros je doveden pred sudiju istrage Županijskog suda u Zagrebu. Sudija je prihvatio predlog tužilaštva i odredio mu istražni zatvor po svim osnovama, javlja Večernji list.

Tužilaštvo je tražilo da mu se istražni zatvor odredi po tri osnove, zbog mogućeg uticaja na svedoke, zbog opasnosti od ponavljanja dela i zbog teških okolnosti počinjenja dela.

Istraga je u ovom postupku tajna zbog zaštite maloletne dece.

Kopicov advokat po službenoj dužnosti najavio je žalbu na određenje istražnog zatvora, javlja Jutarnji.

Kopic se, podsetimo, nakon trostrukog ubistva i pokušaja samoubistva lečio u bolnici. Službeno je uhapšen u ponedeljak uveče. Juče je razgovarao s policijom, a danas je izašao pred istražnog sudiju.

U međuvremenu se oglasilo i Državno tužilaštvo Republike Hrvatske (DORH).

- Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu sprovelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenog austrijskog državljanina (1965.), nakon čega je doneseno rešenje o sprovođenju istrage protiv okrivljenog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična dela teškog ubistva iz članka 111. tačka 1. i 2. Krivičnog zakona. (28. 9. 2021.)

Rešenjem o sprovođenju istrage postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 56-godišnjak od 24. septembra 2021. do 25. septembra 2021. u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svojom maloletnom decom u Mlinovima, s unapred stvorenom namerom, lišio života svoje troje dece.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu će tokom dana 29. septembra 2021. podneti sudiji istrage Županijskog suda u Zagrebu predlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenog - objavio je DORH juče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA