≫ 

Ovo je Vidovita Radenka iz Zemuna, koja je varala ljude: Lagala da leči razne bolesti i skida magiju

Prevarom je od tri osobe uzela 400.000 evra

  • 23
Hapšenje, lisice, žena, žene, baba, baka, uhapšena

Foto: Shutterstock

Z. D. (64) iz Zemuna uhapšena je zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će izlečiti brojne bolesti od tri osobe uzela 809.616 maraka (oko 400.000 evra).

Ona se u oglasima na televiziji predstavljala kao Baba Persida i Vidovita Radenka, te navodila da leči brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja.

Sve je počelo 2016.

 

Ona je davala oglase na lokalnim televizijama, u kojima se predstavljala kao baba Persida ili vidovita Radenka, navodeći lakoverne ljude koji se bore s teškim bolestima da im izleči bolest ili skine crnu magiju.

Kako je objašnjeno iz policije Republike Srpske, još 2016. godine žena iz Doboja je prijavila da je njena ćerka pronašla oglas u kome se navodi da Persida leči nervozu, nesanicu i depresiju, i to sve na daljinu. Kada su majka i ćerka stupile u kontakt s baba Persidom, pošto su joj u više navrata slale novac, stigao je i zahtev da prodaju stan u Doboju kako bi joj platile 25.500 evra.

- Prevarantkinja im je tražila da kupe crnu torbu da u nju stave kafu, slatkiše, čarape, garderobu i da po njoj rasporede pare. Zatim im je naredila da torbu ukrcaju u autobus za Bijeljinu, što je oštećena i učinila - otkrili su iz policije Republike Srpske.

Dvanaest meseci kasnije otkrivena je još jedna prevara Z. D. u Doboju. Ovaj put prevara je bila "teška" nešto više od 38.000 evra. Muškarac iz Dervente koji trenutno živi u Nemačkoj prijavio je prevaru žene koja se predstavila kao vidovita Radenka.

- Ispričao je da je video oglas u kome piše da Radenka leči razne bolesti. Hteo je da se njegova supruga izleči od karcinoma dojke - objašnjavaju iz policije.

Konačno uhvaćena

 

Treći slučaj je onaj zbog kojeg je Z. D. i uhapšena. Žena iz Oštre Luke stupila je u kontakt s prevarantkinjom pošto je videla oglas na televiziji. Dobila je ista uputstva o pakovanju novca u torbu i slanje u Derventu.

Ovaj put "usluge" prevarantkinje koštale su 6.600 evra. Žena je lično krenula u Derventu kako bi predala torbu u kojoj su bile odeća i 1.500 evra.

Policija iz Oštre Luke je obavestila odmah policiju iz Dervnete, gde su pronašli osumnjičenu i uhapsili je. Z. D. je predata u nadležnost tužilaštva.

Video: Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    30. septembar 2021 | 09:48

    Svaka joj čast! Pa koja ovca moraš da budeš pa da vračari daš tolike pare!!! 😂😂😂😂

  • Maja

    30. septembar 2021 | 10:00

    Babi svaka cast za sisanje, dajte joj nacionalnu penziju.

  • Dok

    30. septembar 2021 | 10:15

    Je Ovaca biće i Vune??!!Baba ošišala papke za 400 tisuća BRAVO!!!!!!👍👍👍👍👏👏👏👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA