≫ 

Vlasnik kuće u kojoj je živeo Petar iz Pule: Niko nije znao da je bolestan, pa ni roditelji. Nismo fanatici

Roditelje dečaka koji je preminuo u pulskoj bolnici terete za zanemarivanje

  • 0
Roditelji preminuli dečak Pula Dejan Štifanić/Glas Istre

Protiv Darka K. i Ines K., roditelja 15-godišnjeg Petra K., pulskog gimnazijalca koji je u sredu preminuo u pulskoj bolnici od posledica višemesečnog bolovanja, hroničnog dijabetesa i verovatno upale pluća, danas je određen jednomesečni pritvor zbog opasnosti uticaja na svedoke.

Njegovi roditelji pripadnici su verske zajednice Vaišnavsko društvo. Žive u kući sa drugim članovima te zajednice, a predsednik zajednice je ujedno i vlasnik kuće. On tvrdi da niko, pa ni roditelji, nije znao da je dečak bolestan.

- Ne osećam se odgovorno. Meni je samo teško jer da sam i malo ranije znao da se nešto slično događa, sigurno bih preduzeo nešto. Niko ne može da optuži nekoga, ako ne znate tačno o čemu se radi. Ima toliko stvari, toliko bolesti koje se pojave i odu iznenada. Ne možemo tek tako nekoga da optužimo da je neodgovoran, da se neko bahato ponaša, da se ne brinu o prehrani i tako dalje. Svaki član ima potpunu slobodu da bira lekara - rekao nam je predsednik zajednice Vaišnavsko društvo za 24 sata.

Opisao je šta se tog dana događalo u kući u trenutku kada je stigla Hitna pomoć.

- Kad je došla Hitna pomoć, kad su pokušali pokušali da reanimiraju malog, bilo ih je troje lekara ja mislim. Majka i još jedan naš član bili su tu uz njega. Mi tu nikako nismo mogli da pomognemo. Jedino što smo mogli je da izmolimo koju molitvu za njegovu dobrobit - objašnjava.

On tvrdi da nitko nije znao da je dete bolesno.

- Niko ne zna da je dete bilo bolesno tri meseca. Kako smo mi to mogli da znamo? Niko to nije znao. On je redovno išao u školu, ako su znali u školi, zašto nisu obavestili roditelje? Mi nismo nikakavi fanatici niti sekta, ovo nije neka crna magija - rekao je.

Kaže da se oseća tužno zbog svega što se dogodilo.

- Osećam se jako tužno i jako mi je žao i zbog deteta i zbog njih - poručio je.

Juče su, po završetku kriminalističkog istraživanja, roditelji privedeni pritvorskom nadzorniku istarske policije, nakon čega su u 17 sati odvedeni na prvo ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Puli.

Video: Majka sprečila otmicu petogodišnjeg dečaka: Muškarac usred dana uvlačio dete u automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA