≫ 

Za ubistvo Zorice osuđen bračni par: Nakon sastanka sa njima gubi joj se svaki trag, telo nije nađeno

Misterija oko njenog nestanka traje već dve godine

  • 3
Zorica Fadljević Foto: Facebook/Zorica Fadljević

Bračni par Slavica i Mijo Karamazan iz Šumeće nepravosnažno su osuđeni na bezuslovne zatvorske kazne zbog ubistva Zorice Fadljević iz Sibinja kod Slavonskog Broda, iako telo nesrećne žene nikada nije pronađeno.

Slavica, koja je u ovom predmetu bila prvookrivljena, dobila je devet, a njen suprug Mijo 12 godina zatvora. Zorica Fadljević poslednji je put viđena 18.11.2019. godine oko 17 sati u Slavonskom Brodu, gde se sastala sa Slavicom i Mijom, a nakon toga joj se gubi svaki trag, prenosi Jutarnji.

Iako joj telo nikada nije pronađeno i kako Karamazani nisu priznali ubistvo, Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu smatralo je da imaju dovoljno materijala kojima mogu dokazati da su krivi za Zoričinu smrt, a tako je zaključila i Mirjana Madunić, sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koja je Karamazanima izrekla osuđujuću presudu. Oni će odmah biti odvedeni u istražni zatvor, jer su osuđeni na duže od 5 godina. Tamo će čekati pravosnažnost presude, odnosno odluku Visokog krivičnog suda kojem će se njihovi branioci Krešimir Kmet i Zoran Mataić žaliti, jer drže da nije bilo dokaza krivice njihovih klijenata.

- Sudsko veće je temeljem svedočenja utvrdilo kako postoji neprekinuti niz indicija koje čine zatvoreni krug i ne ostavljaju mesta sumnji da je Mijo Karamazan s direktnom namerom počinio ubistvo, a Slavica Karamazan mu je s namerom pri tome pomogla. Imali su nameru da ubiju Zoricu Fadljević te su u tom činu podelili uloge. Nakon usmrćenja ponašali su se bezosećajno i preduzeli su sve da se žrtvino telo ne pronađe dve godine - kazala je sudija Madunić, dok je Mijin advokat Mataić kazao kako ih presuda nije iznenadila.

U celoj priči nesporno je da su se Karamazani kobnog dana sastali sa Zoricom u blizini Opšte županijske bolnice u Slavonskom Brodu. Nju je, pak, do grada dovezao suprug Drago, koji je ostao kod automobila da je čeka. No, nije je dočekao. Porodica je sutradan prijavila nestanak, a policija je pet dana posle pokucala na vrata Karamazanovih.

Za Zoricom su danima tragali i policija i ronioci i HGSS. Tražili su je u reci Savi, u obližnjim šumama i šumarcima, ali je nisu uspeli pronaći. Ipak, istraga je vrlo brzo usmerena prema Karamazanima koji su ubrzo nakon njenog nestanka uahpšeni. Suđenje im je počelo krajem februara ove godine kada su se izjasnili da se ne smatraju krivima. Slavica se do kraja branila ćutanjem, dok je Mijo izneo odbranu. Naveo je kako je tačno da su se sastali sa Zoricom toga dana, ali je ispričao da je ona njega pokušala da napadne, zbog čega ju je par puta odgurnuo. On i Slavica su, potom, kazao je, otišli od nje i ne zna šta se s njom dogodilo.

Optužnica se temeljila na kapljici krvi pronađenoj na Mijinoj obući, a za koju se pokazalo da odgovara DNA profilu Zorice Fadljević. No, Mijin branilac Mataić kazao je da to nije dokaz ubistva, jer da ta kapljica može biti i kapilarna. Tužiteljka Mirela Šmital utvrdila je kako je nadzornom kamerom sa prodavnice u Strosmajerovoj ulici u 17:34 sati zabeležen odlazak Zorice, Slavice i Mije prema neosvetljenom delu parkinga, nakon čega se Zorici izgubio svaki trag.

- Izvedeni dokazi čine zatvoreni krug, a iz kojeg proizilazi kako je Zorica Fadljević usmrćena od strane Mije Karamazana, uz aktivnu pomoć Slavice Karamazan - navela je Šmital.

Krajem aprila ove godine u Savi je pronađen ženski skelet za koji se posumnjalo da bi mogao biti žrtvin, no DNK analiza je pokazala da se ne radi o Zorici.

Video: Susret roditelja sa majkom ubice: Nastavljeno suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA