Patrijarh Porfirije danas započinje dvodnevnu posetu BIH

Patrijarh će sutra u 9:30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu

  • 6
Patrijarh Porfirije, Berane

Printskrin: Youtube/Острог Тв Студио

Patrijarh Porfirije danas počinje dvodnevnu posetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Hrizostoma.

Doček će biti upriličen u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh će sutra u 9:30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh Porfirije sutra će posetiti i Istočno Sarajevo gde će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih opšina.

- Sastanak će početi u 15 sati, nakon čega su predviđene izjave za medije - saopšeno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gde će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ide

    16. oktobar 2021 | 10:54

    u srpsku svetu zemlju

  • jele

    16. oktobar 2021 | 12:06

    Dobro dosao uvek medju Srbe ma gde bili.Kako se narod okrenuo prema svojoj svetoj pravoslavnoj veri ujedinjiji smo i napredujemo na svim poljima🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏👍

  • BN-1

    16. oktobar 2021 | 11:23

    Dobro došao pope i kod nas ljudi drugi vere,tako treba samo spajati ljude svih nacija i vera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA