Patrijarh Porfirije stigao u Sarajevo: Dočekao ga mitropolit Hrizostom sa sveštenstvom

Patrijarh će u Bosni i Hercegovini ostati dva dana, a sutra ide u Istočno Sarajevo gde će biti održana jutarnja liturgija

  • 7
Patrijarh Porfirije stigao u Sarajevo Foto: I. Š./Klix.ba
Patrijarh Porfirije stigao u Sarajevo Foto: I. Š./Klix.ba

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije započeo je dvodnevnu posetu Bosni i Hercegovini, a danas poslepodne stigao je u Sarajevo. Poglavar SPC dočekan je u hramu Rođenja Presvete Bogorodice.

U posetu Mitropoliji dabrobosanskoj, patrijarh je došao povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma, piše Klix.ba.

U Sabornoj crkvi u Sarajevu dočekao ga je mitropolit Hrizostom sa ostalim sveštenstvom. Prisutni su bili i pojedini lokalni službenici te veliki broj građana.

Večeras je planirano da patrijarh Porfirije održi i liturgiju.

Patrijarh će u Bosni i Hercegovini ostati dva dana, a sutra ide u Istočno Sarajevo gde će biti održana jutarnja liturgija.

Posle toga će poslepodne uslediti poseta Gradu Istočno Sarajevo. Njega će u 15 sati dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić, kao i načelnici svih šest opština (Pale, Sokolac, Trnovo, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Istočni Stari Grad).

Nakon dočeka i susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja od zgrade Gradske uprave do Trga Republike Srbije i dalje gradskim ulicama.

Video: Patrijarh objasnio značenje današnjeg nacionalnog praznika: Jedinstvo ne znači jednoumlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA